söndag 14 juni 2020


Vår mediavärld 53,
4:e Vredesskålen,
Sanning fungerar bara i ett Jesus samhälle


Solen står för upplysning. Men starkt ljuset kan bli olidligt. Så är det för vissa i dagens samhälle. Massmedia följer upp och bevakar saker idag på ett intensivt sätt. Vi har sett det och vi har sett hur sanningen kommit fram, hur folk som fifflat blivit avslöjade, etc.

Men alla vill inte det här. Man vill kunna fortsätta med sitt fifflande och dagens lagstiftning har i många stycken blivit att begränsa insynen. Att möjliggöra fifflet genom att förbjuda insyn. Etc.

Så i dagens samhälle fungerar inte sanning, öppenhet och upplysning, och för att få ett samhälle med sanning att fungera måste man ha Jesus och det vägrar men idag.

Upp 16:8 Och den 4:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål på solen och det gör så att den bränner människorna i eld.
Upp 16:9 Och människorna blir brända [svedda] av väldig hetta och de talar illa om [förtalar, smädar] Guds namn, som har makt över dessa plågor [förbannelser] och ändrar [omvänder, ångrar] sig inte för att ge honom ära.


Och problemet är alltså att ondskan har ett sådan grepp idag. Folk använder det de ser till att göra brott. Kriminella gäng och brottslingar använder sig av öppenheten för att komma åt saker som underlättar deras brott.

Och Politiska motståndare använder material för att skandalisera. Och de som på så vis har makten i massmedia kan använda det till att få bort sina motståndare.

Folk blir rädda och vet inte om de vågar säga saker. Det kan ju komma i fel händer, och användas av något som vill dem ont.

Det går alltså inte att ha ett samhälle som har oförsonlighet och ondska i sig och samtidigt göra det öppet. Det är bara ett samhälle som är just och förlåtande som klarar av det.

Det är därför det går snett när sanningen kommer fram i vårt samhälle. Den blir hemsk och används fel. Så är det i ett samhälle där Jesus inte får råda. Jesus som står för sanningen, ja t o m personifierar sanningen, men också nåden. För sanningen utan nåd fungerar inte.

Och trotts att Jesus är lösningen på vårt samhälle idag så kommer vi inte dit eftersom folk idag inte vill ge någon ära åt Jesus. I stället försöker man ju som vi skrev tidigare att rensa ut Jesus ur dagens samhälle.

Karl Håkan





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar