onsdag 17 juni 2020


Vår mediavärld 56,
6:e Vredesskålen,
Guds sista välsignelseflod upphör



Den 6:e ängeln slår ut sin skål över Eufrat så att den torkar ut. Eufrat kan vi läsa om i 1 Mos 2 och det är den sista av de 4 välsignelsefloderna som flyter ut från Paradiset.

Det är alltså intressant att notera att i slutet av Vredesskålarnas tid kommer Guds välsignelse genom Jesus att upphöra. Den kommer att torka ut. Och i vårt land idag, Ja i hela västvärlden ser vi det, hur välsignelsen och andeutgjutelsen har upphört. Och hur det österländska kommer in i stället.

Upp 16:12 Och den 6:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål över den väldiga floden Eufrat [forsa, rusa, våldsam] och dess vatten blir uttorkat för att vägen [marschen] skall förberedas för konungarna [herrarna, regenterna] från öster [solens uppgångar].


Det finns många som tror att Upp 16:12 har en rent fysisk betydelse, att floden rent Fysiskt ska torka ut så härar kan komma vällande över, Men i våra dagar behövs inte det att en flod torka ut för att härar skall kunna ta sig över den. Och som mycket av det som står här i vredesskålarna så är alltså också det här Andligt, och symboliskt.

Vi kan läsa i 1 Mos 2:10 - 14:

1 mos 2:10 <Trad:> Och en flod strömmar ut från Eden för att bevattna trädgården, och från den platsen delar den sig och blir 4:a huvuddelar.
| <Alt:> Och en ström går ut från församlingen till glädje med sång och musik [för hägnet] och från det namnet sprider den sig och det blir till 4:a huvuddelar.
| <Alt2:> Och en ström går ut från det eviga till glädje i sorgen och från det namnet sprider den sig och det blir till 4:a huvuddelar.
1 mos 2:11 | <Trad:> Namnet på den första är Pison [spridande] och den omger hela Havilas [cirkulär] land, där är platsen för guld.
| <Alt:> Namnet på den första är Psion [Frälsningens ord *] och den omger hela Guds stads [födandets] fasta grund, som är platsen för guld [klarhet].
{* Pison [sprida, frälsningens ord, pånyttfödelsens ord]}

1 mos 2:14 <Trad:> Och namnet på den 3:e floden är Tigris [Hidekel] och den flyter öster om Assyrien, och den 4:e floden är Eufrat.
| <Alt:> Och namnet på den 3:e strömmen är Hidekel [Församlingens Glädje *] och den flyter framför Välsignelsen [Assyrien], och den 4:e strömmen är Eufrat [Frukten, Vinpressarna, Sprida **].
{* Hidekel [Tigris, församlingens glädje, glädjen förtorkar, Guds törnbuske, församlingens ende, ödmjuk lägga fram sin gåta, den lilla vassa],
** Eurfrat [Frat, bryta fram, frukten, fruktträd, sprida, vinpressarna, hålen]}

Här i 1 Mos 2 ser vi tre av floderna, och den första är frälsningen i Jesus, Vi läser frälsningens ord. Och vi ser att den sista alltså den 4:e är Eufrat och att det står för Frukten alltså skörd, men också för Vinpress. Det vi kunde läsa om i Upp 14 på slutet. Det var ju i Upp 14:14 – 16 som Jesus bärgade in sin skörd och det var i Upp 14:17 – 20 som ’vredens druvor trampades.

Vi har ju haft en väldig tid av välsignelse över världen i våra dagar. Det har hållit på ända sedan 1800 talet men idag har väckelsen upphört i Europa, ja i hela västvärlden.

Och det vi möter här är alltså att den här välsignelsetiden är slut. Vi är i Vilddjurets tider och vi kommer att läsa mera om det som händer när Eufrat torkar ut.

Karl Håkan






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar