onsdag 10 juni 2020


Vår mediavärld 49,
1:a Vredesskålen,
Guds församling är sjuk pgr Massmedia


Det är det vi ser idag. Guds församling är kraftlös och sjuk. Nu när vi är inne i den tid när Vilddjuret verkar som aldrig förr finns inget svar från församlingen. Den ligger ner och är sjuk.

Och orsaken är Massmedia det är det vi ser i versen om den första Vredesskålen.

Upp 16:1 Och jag hör en väldig röst [ljud] från templet som säger till de 7 änglarna [budbärarna]: Gå och töm ut Guds vredes skålar på Jorden.
Upp 16:2 Och den 1:a går bort och tömmer ut sin skål på jorden [marken, landet] och det uppträder onda [skadliga, sjuka, gudlösa] och katastrofala [skadliga, syndiga, oanständiga] varhärdar [kräftsvulster, sår, bölder] på de människor som har Vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och de som dyrkar [älskar, tillber, böjer sig för] hans bild.


Redan i den första Vredes skålen ser vi alltså Massmediernas verkan. Och dess verkan går rakt in i våra församlingar. Bland våra pastorer och medlemmar. Alltså bland Guds folk.

Vi läser att den första skålen häls över land, marken och land, marken, är en beteckning på Israel, men kan också stå för församlingen som blivit inympad i det äkta olivträdet, alltså i Israels stam.

Och Församlingens medlemmar blir sjuk, de får liksom sår, genom Massmedia. Vi läser om Vilddjurets bild och om dess märke och vi vet sidan tidigare att det är TV och Internet. Och varför blir församlingen sjuk? Jo för idag tittar man på all möjlig smörja, dåliga filmer etc. Man fyller sitt hjärta med det en kristen inte ska fylla sitt hjärta med och därför finns ingen kraft idag i våra församlingar, det finns ingen klarsyn idag. Guds Ande finns inte där.

Redan här i den första vredesskålen har Gud låtit det gå så här därför att hans församling har övergett honom och istället låtit sig influeras av Världen. Fyllt sig med världens budskap på TV och Internet. Och då tröttnar Gud på församlingen. Och vi hamnar där vi är idag i våra tomma församlingar.

Karl Håkan





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar