torsdag 25 juni 2020


Vår mediavärld 64,
6:e Vredesskålen,
Vilddjuret bedrar Världen för att förslava den


Vilddjurens mål genom Historien har alltid varit att förslava hela världen. Att lägga den under sig. Och det här Vilddjuret som vi ser nu i Upp 16:13 är inget undantag. Det är bara metoderna som är annorlunda.

Det har funnits många Vilddjur genom historien. Redan Daniel skriver om dem i Dan 7.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.

Det här Vilddjuret i Upp 16:13 är ett av Vilddjuren och vi möter Vilddjur på olika ställen i Bibeln och det första stället vi möter Vilddjuren på är i Daniels bok

Vi möter det först i form av en staty i Daniel 2 och en mer detaljerad version i Daniel 7 som vi tittar på här.

Dan 7:1. I den Babyloniske Kungen Belsassars första år, hade Daniel en dröm, och han såg en uppenbarelse på sin bedd. Han skrev då ner drömmens huvuddelar för att bevara det den sade.
Dan 7:2. Daniel börjar tala och sade: Det var en uppenbarelse som kom om natten. Jag såg himmelens fyra andar som rusade mot det stora havet.
Dan 7:3. Och fyra härsklystna [väldiga] levande väsen [djur, varelser] steg upp ur havet, det ena år efter [annorlunda än] det andra.

Dan 7:4. Det första var som ett lejon, med vingar som en örn, men medan jag såg på sveptes vingarna bort, och det reser sig från jorden på sina ben som en människa, och en människas hjärta gavs åt det.
Dan 7:5. Och se, därefter ännu ett levande väsen [djur, varelse] ett andra, som liknade en björn, och det reste sig upp på ena sidan, och det hade tre revben i munnen mellan tänderna, och orden till det var: Stå upp och ät [sluka] mycket kött [evangelium, friskt].
Dan 7:6. Sedan såg jag och se därefter kom något som liknade en leopard, och med 4 fågelvingar på kroppen och 4 huvuden. Till det levande väsendet [djur, varelse] blev givet herravälde [imperium].
Dan 7:7. Sedan såg jag i nattens uppenbarelse ett fjärde väsen, fruktansvärt hemskt och enormt kraftfullt och med tänder av järn och det var fullständigt härsklystet. Slukade och genomborrade, och stampade på resterna med sina fötter. Det var överlägsen alla andra väsen i sin framgång och hade 10 horn.

Här möter vi alltså 4 Vilddjur, som här kallas levande väsen, och det är i form av ett Lejon, en Björn, en Leopard och slutligen en som beskrivs som fruktansvärt hemsk med 10 horn.

Och de här Vilddjuren representerar det Babyloniska riket, det Persiska riket och Det Grekiska riket och slutligen Romarriket.

Nästa gång vi stöter på vilddjur är i Upp 13 där vi har 2 vilddjur Det första i Upp 13:1 - 10

Upp 13:1 Och jag står [han står (olika grundtexter)] på sanden vid havet och jag ser ett vilddjur som stiger upp ur havet, som har 7 huvuden och 10 horn, och på sina horn 10 kronor [kransar], och på sina huvuden kränkande [smädande, förtalande] namn [benämningar].
Upp 13:2. Och vilddjuret, som jag ser, är likt en leopard och dess fötter är som en björns och dess mun är som ett lejons, och draken [ormen] ger till honom sin styrka och sin tron och väldig makt [frihet, auktoritet].

Det här Vilddjuret har 10 Horn och 7 huvuden men också de övriga kännetecknen från Daniels 4 vilddjur och är likt en leopard, har fötter som en björn och mun som ett lejon. Alltså kombinerar det alla de 4 Vilddjuren. Och kan sägas vara en fortsättning på dem, men ändå ett eget vilddjur.

Och sedan har vi ett tvåhornat Vilddjur som tar över det 10 hornade Vilddjurets makt, medan det finns kvar.

Upp 13:11. Och jag ser ett annat vilddjur som stiger upp från jorden [marken, landet] och det har två horn likt ett lamm och det talar som en drake [orm].
Upp 13:12. Och det utför det tidigare vilddjurets hela makt [styrka, kapacitet, rätt], inför honom, och det gör så att hela jorden och de som bor på den dyrkar [älskar, underordnar sig] vilddjuret, det tidigare, det som botades [behandlades, tjänades] för den dödliga skadan [plågan, förbannelsen].

De här två Vilddjuren som vi möter i Upp 13 är först  Kolonialmakterna från första halvan av 1900 talet, de var c:a 10 till antalet, och det andra därefter, Supermakterna, USA och Sovjet, som behärskade världen därefter fram till 1990.

Vi har också ytterligare ett Vilddjur i Upp 17.

Upp 17:3 Och han för mig i [med] ande till en öken, och jag ser en kvinna, som sitter över ett scharlakansrött vilddjur, som fyller sig med namn [benämningar] på smädelser [förtal] och som har 7 huvuden och 10 horn.

Här möter vi alltså åter det 10 hornade vilddjuret men här i kombination med Kvinnan som visar sig vara den Katolska kyrkan. Under en tid här bar alltså den Katolska kyrkan vidare traditionerna av Romarriket och kan också sägas ha utgjort ett eget Vilddjur.

Och vi kan läsa vidare i samma kapitel lite längre fram.

Upp 17:11 Och vilddjuret som var och inte är, och är den 8:e, och är av de 7, bara försvinner [går bort] som skärp [undergång, död].
Upp 17:12 Och de 10 hornen som du ser är 10 kungar [herrar], som ännu inte tar i besittning ett rike, men som får makt som kungar för en tid [timme], med vilddjuret.
Upp 17:13 Dessa har en speciell värdering [avsikt], och styrkan och makten sin, kommer de att ge till vilddjuret.
Upp 17:14 Dessa skall föra krig mot lammet och lammet och de som är med honom och är kallade och utvalda och trofasta, skall övervinna dem, för han är herrars Herre [Jesus] och konungars Konung.
Upp 17:15 Och han förklarar för mig, vattnen som du ser, där skökan sitter [bor], är nationer och folk och stammar och språk.
Upp 17:16 Och de 10 hornen som du ser på vilddjuret, de skall hata skökan och de skall göra henne ödelagd [till skräp] och naken och hennes kött [mänskliga natur, världslighet] skall de konsumera [äta] och de skall bränna upp henne i eld.
Upp 17:17 För Gud inger i deras hjärta att göra hans vilja, och utföra syftet och att ge deras kungadöme till vilddjuret, ända tills Guds orden [sakerna] blir fullföljda.
Upp 17:18 Och den kvinna som du ser det är den väldiga staden som har kungadöme över kungarna på jorden.

Här läser vi åter om Vilddjuret, och det här är det 8:e och sista vilddjuret. Och det är som de 7 tidigare.

Och det vi ser när vi tittar på helheten är att det finns en hel mängd Vilddjur i Bibeln, och Vilddjuret i Upp 16 som vi alltså läser om i samband med Vredesskålarna borde alltså vara detta sista och alltså 8:e.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.

Att det här Vilddjuret i Upp 16 är det sista det ser man på att det i Upp 16:14 talas om att det hela utspelar sig på Guds den Allsmäktiges väldiga dag, alltså den sista tiden, den tid när Jesus kommer att segra, och där är vi nu.

Det här Vilddjuret i Upp 16 avslutar alltså allt ihop och har alla de andra i sig. Det Vilddjur som Lammet, alltså Jesus och hans kallade enligt Upp 17:14 ovan ska övervinna.

Ja det blev mycket det här och det är ju så för Vilddjuren är många genom historien, och det är viktigt att vi inte gör det här enkelt och blandar ihop Vilddjuren och misstolkar Bibeln.

Om vi sammanfattar så kan vi alltså så långt jag nu kan se få fram följande lista på Vilddjur.

Babylon (Dan 7:4)
Det Persiska riket (Dan 7:5)
Det Grekiska riket (Dan 7:6)
Det Romerska riket (Dan 7:7)
Romarriket efter dess fall men ihop med den Katolska kyrkan (Upp 17:3)
De 10 Kolonialmakterna under 1900 talets första hälft (Upp 13:1)
De 2 Supermakterna under 1900 talets andra hälft (Upp 13:11)
Och slutligen det 8:e alltså Vilddjuret i den 6:e Vredesskålen (Upp 16:13)

Och som vanligt är alla tolkning av Profetian svår och att tala om vad som ska hända i framtiden i detalj har visat sig genom historien för det mesta bli fel. Men en sak vet vi och det är att Vi idag är i ändens tid och Jesus kommer snart och för egen del är jag helt övertygad om att vi idag lever här i de tre Onda Andarnas tid, där en av dem är just ett Vilddjur som bär med sig samma kännetecken som de andra Vilddjuren som vi haft genom tiderna.

Och det är då intressant att stoppa in det här i det vi ser idag, med den oerhörda kamp som pågår i vår värld från Vänsterhåll att ta över makten, och ihop med Globalisterna skapa en Superstat som inkluderar alla folk och som har total kontroll över alla på samma sätt som vi alltså kan se att Vilddjuren genom historien alltid har strävat efter.

Men som vi då kunde läsa här så ska det här bara vara en kort tid för Jesus ska ta över makten med de sina (Upp 17:14). Och slutet för Vilddjuret har vi som bekant i Upp 19:20.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Här ser vi hur Vilddjuret kastas i Sjön som brinner med Svavel och där har vi Jesu slutliga seger över Vilddjuret.

Karl Håkan






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar