lördag 13 juni 2020


Vår mediavärld 52,
3:e Vredesskålen,
Våldet i Massmedia är Guds dom


När vi läser i Upp 16:6 ser vi att det våld vi har i dagens Massmedia, är en dom över dagens samhälle. Det är en dom för hur man har hanterat de Kristna och Judarna.

Upp 16:4 Och den 3:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål i floderna och i vattnens källor och det blir blod [blodsutgjutelse].
Upp 16:5 Och jag hör sedan vattnens ängel [budbärare] som säger: Bara Jesus [Herren, Jashve] är rättfärdig [infriande, rättvis], för han är och han var och han är helig [barmhärtig], för det är du som dömer [prövar].
Upp 16:6 Och heligas och profeters blod tömmer [häller] de ut, och du ger dem då blod att dricka, för de är värda det.
Upp 16:7 Och vidare hör jag offeraltaret säga: Ja, Jesus [Herre, Jashve], Gud den allsmäktige, sanna och rättfärdiga är dina domar.


Det har varit en oerhörd förföljelse genom tiderna där man har dödat sant kristna. Likaså har det varit en konstant förföljelse av Judar. Och här ser vi alltså att det vi ser idag det är ett straff i vår tid. Det är en dom därför att man haft den här förföljelsen.

Under 1100 och 1200 talet var det stora väckelser som gick fram i norra Italien och i södra Frankrike. Men genom en hänsynslös förföljelse med dödande och brännande så lyckades man rensa ut denna väckelse och driva folk tillbaka till Den stränga Katolska tron.

I England var det också förföljelse under 1500 talet och Biblar på Engelska fick t ex inte spridas.

Så här har det varit i många tider och en sann Evangeliskt troende blir alltid förföljd.

Och nu har alltså Jesu dom kommit och det är den vi ser idag i våra Massmedia som det underhållningsvåld som vi ser.

Och det här sättet att hantera människor som förekom i förföljelsen är alltså det vi ser idag i våra massmedia som underhållningsvåld.

Men nu har alltså Jesu dom kommit och det visar att Jesus har makten och vi får lovprisa honom. Det läste vi ju om i Upp 15

Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.
Upp 15:3. Och de sjunger Guds tjänare Moses sång och Lammets sång, de sjunger [förklarar]: Väldiga och fantastiska [underbara, förunderliga] är dina gärningar, Jesus [Herre] Gud den allsmäktige. Rättfärdiga och sanna dina vägar, du de heligas [folkens (annan grundtext)] kung.
Upp 15:4. Vem ivrar [lyder, fruktar] verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] synliggörs [klargörs, manifesteras].

Här känner vi igen flera av de ord som vi läste om i 3:e vredesskålen. Och det visar alltså att när vi är här i tiden då är det Jesus som har makten och vi får jubla och hylla honom, han vår frälsare.

Karl Håkan





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar