fredag 12 juni 2020


Vår mediavärld 51,
3:e Vredesskålen,
Dagens våldsmedia


Vattenkällor och Floder står för Mediaflödet in i dagens samhälle. Och vi ser här att de ska bli fyllda med blod. Det är så det är idag. Våra media är fyllda med Våld. Otäckheter. Chockupplevelser. Etc.

Devisen idag tycks vara: Ju häftigare och våldsammare ju bättre.

Upp 16:4 Och den 3:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål i floderna och i vattnens källor och det blir blod [blodsutgjutelse].
Upp 16:5 Och jag hör sedan vattnens ängel [budbärare] som säger: Bara Jesus [Herren, Jashve] är rättfärdig [infriande, rättvis], för han är och han var och han är helig [barmhärtig], för det är du som dömer [prövar].
Upp 16:6 Och heligas och profeters blod tömmer [häller] de ut, och du ger dem då blod att dricka, för de är värda det.
Upp 16:7 Och vidare hör jag offeraltaret säga: Ja, Jesus [Herre, Jashve], Gud den allsmäktige, sanna och rättfärdiga är dina domar.


Det finns människor som njuter av att se våld idag. Däckare, människor som blir skjutna. Och inte bara fysiskt våld utan även elakhet, bråk fientlighet, oförsonlighet. Allt sådant odlas idag i våra massmedia.

Ondskan har tagit över och det är alltså inte bara så att Jesus är utesluten ur det officiella. Dessutom har ondskan kommit in och gör propaganda för sitt.

Och när det inte är våld då är det flams och meningslöshet. Tomhet utan mål. Och i allt detta har man lagt in propagandan för det Jesuslösa livet, det liv som alla ska leva idag, precis som vi läsa i den 2:a skålen, i förra avsnittet.

Ja jag har hört pastorer som kopplar av med film på TV.

Det vi ser idag i världen är Jesu domar som går fram.

Karl Håkan






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar