måndag 29 juni 2020


Vår mediavärld 68,
6:e Vredesskålen,
Jesus kommer snart



Mitt i allt det här hittar vi en vers som nästan ser ut som vore den inlagd i efterhand. Men det är en viktig vers för den visar just på att när vi ser allt det här hända, och det är ju nu, då ska vi vara beredda för då kommer Jesus snart.

Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].


Jesus kommer plötsligt, ja här liknas det vid en tjuv om natten. Ingen vet, man måste alltid vara beredd. Och så är det att vara Kristen. Man kan inte vara söndagskristen och på vardagen strunta i allt ihop. Nej Kristen är man alltid.

I allt man gör ska man tänka på Jesus, hur hade han gjort, hur hade han tänkt. Man ska ta på sig Jesu kläder, då blir man godkänd hos Gud.

Vi är alla syndare och man kommer på sig själv gång på gång med att man är ofullkomlig, men då är det en tröst att få ha Jesus på sig. Att klä sig i hans kläder, för då är man ren inför Gud.

Och hur man ska leva som Kristen det ser man i Upp 14:12.

Upp 14:12. Här gäller de heligas trofasthet [uthållighet], så att man håller [bevarar] Guds befallningar [bud, ålägganden] och Jesu tron [tilliten till Jesus].

Det är både att leva efter lagen man ska ha som rättesnöre och att lita på Jesus och hans nåd.

Karl Håkan






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar