måndag 1 juni 2020


Vår mediavärld 40,
Summering 2,
De 7 Massmedierna i Uppenbarelseboken


I Uppenbarelseboken tas det upp 7 massmedier som vi har idag och som har totalt förändrat vår tillvaro.

Fast de här massmedierna betyder så oerhört mycket i vår värld idag har de flesta i Kristenheten inte upptäckt att det står om dessa i Upp 13 – 15, men vi har i en hel serie artiklar gått igenom de här kapitlen i bloggen och ska nu summer för att få ett helhetsgrepp över dessa Guds profetior rakt in i vår tid.

De 7 massmedier som Bibeln tar upp är

Radion
TV
Internet
Satellit TV
Filminspelning
Molntjänster
Vår totalt sammankopplade värld

Jag vet inte om alla de här 7 kan kallas massmedier men oberoende av det så visste Gud om dem och skrev alltså om dem redan för nästan 2000 år sedan.

Vi börjar här i vår summering med Radion och TV:n.


Radio

Vår mediavärld 11, Medierna i Uppenbarelseboken

Efter att ha tittat på 1 Mos 1 och den betydelse Medierna har haft i Guds Andliga skapelse, ska vi titta på Uppenbarelseboken och den betydelse Medierna ska ha i den sista tiden före Jesu återkomst.

Vi hittar mycket av det här i Upp 13 och fram till Upp 16. Och här möter vi saker som Radio, TV, Internet, Satellit TV, Filminspelning, Molntjänster, och en totalt uppkopplad värld.

Och i Upp 16 ser vi mycket av den ondska som ska komma ur dessa massmedia.

Men det är inte bara ondska som massmedierna sänder utan också Jesus finns i Massmedierna. Det gäller bara att lyssna på rätt kanaler, att gå in på rätt hemsidor.

Det är intressant att se här i Uppenbarelseboken att Gud visste precis vad vi skulle leva i för värld idag och att han ger oss råd hur vi ska bete oss och det hittar vi i Upp 14:12

Upp 14:12. Här gäller de heligas trofasthet [uthållighet], så att man håller [bevarar] Guds befallningar [bud, ålägganden] och Jesu tron [tilliten till Jesus].


Vår mediavärld 12, I Upp 13 står om Radion som kom i början av 1900 talet

Det första massmedia som vi möter i Upp 13 är Radion. Vi möter den under det 10 hornade vilddjurets tid. Det 10 hornade vilddjuret var som vi talat om i tidigare avsnitt ju Kolonialstaterna, och de dominerade tillvaron under den tid Radion kom, under första halvan av 1900 talet.

Vi möter det nedan i Upp 13:5 som en mun som talar stort. Och vi har hört speciellt om Hitler som använda Radion till sina tal mot Judarna.

Upp 13:1 Och jag står [han står (olika grundtexter)] på sanden vid havet och jag ser ett vilddjur som stiger upp ur havet, som har 7 huvuden och 10 horn, och på sina horn 10 kronor [kransar], och på sina huvuden kränkande [smädande, förtalande] namn [benämningar].

Upp 13:5. Och till honom ges en mun, som talar stort och kränkande [smädande, förtalande], och makt [frihet] ges till honom att göra så i 42 månader.
Upp 13:6. Och han öppnar sin mun till förtal [smädelse, kränkning] mot Gud, förtal [smädelser, kränkningar] av hans namn, och hans tabernakel [tält, boning], och de som bor i himlen.


TV

Vår mediavärld 13, Nästa media i Upp 13 är TV

När vi går vidare i Upp 13 så kommer vi till nästa Vilddjur, det 2 hornade, som alltså pekar på att det ska bestå av två stater. Vi har talat om det här nyligen och påpekat att det här Vilddjuret är, Supermakterna, USA och Sovjet, som behärskade hela världen från c:a 1948 och fram till 1990 -1991. (Upp 13:11)

Gud har gett oss tecken som visar att det är så här och det är tecken som pekar på tiden. Det mest iögonfallande tecknet av de här är TV. Det finns i Upp 13:14 – 15. Där talas om en bild som har liv, rörelse och som kan tala. TV kom  runt 1955 alltså mitt under Supermakternas tid.

Upp 13:11. Och jag ser ett annat vilddjur som stiger upp från jorden [marken, landet] och det har två horn likt ett lamm och det talar som en drake [orm].

Upp 13:14. Och han lurar dem som bor på jorden med tecknen som han gör inför vilddjuret, och säger till dem som bor på jorden att göra en bild [avbildning] till vilddjuret, han med krigs [svärds] plågan [skadan, förbannelsen] och som är till [lever, existerar].
Upp 13:15. Och han har kraft att ge liv [rörelse, ande] åt vilddjurets bild, och så att vilddjurets bild kan tala, och den kan fördärva [döda] alla som ännu inte dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjurets bild.


Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar