lördag 27 juni 2020


Vår mediavärld 66,
6:e Vredesskålen,
De onda andarnas mål är Krig mot Gud


Krig mot Gud, det är det de onda andarna håller på med idag. Ja de har i och för sig fört Krig mot Gud länge. Men nu lägger de in slutstöten.

Vi ser här i Upp 16:14 att det är Krig mot Gud som är de onda Andarnas mål.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.


Vi hittar det här också i Upp 19:

Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].
Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.
Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Här ser vi just det här i Upp 19:19, och här är Kriget i full gång, Kriget mot Jesus. att bli av med honom. Och de vet att deras tid är kort och det gäller att använda alla medel.

Vi upplever det här idag, hur ondskan slår på det ena området efter det andra. Det tar aldrig slut, känns det som, och vi vanliga människor står helt maktlösa. Vi ser det i Sverige idag, och man undrar hur långt galenskapen kan fortsätta.

Och vi ser det inte bara i Sverige idag, Vi ser det i hela världen. Först kom Corona och sedan innan vi ens hämtat oss från det kom BLM och försöker vända upp och ner på hela tillvaron. Och vad blir nästa grej. Det verkar som sakerna står på rad och väntar på att genomföras för att omöjliggöra Jesu seger.

Men då är det bra att läsa också Upp 19:20 där vi ser Jesu seger och vill vi ha ytterligare ord på det som händer och hur det kommer att gå så kan vi läsa Psalm 2.

Ps 2:1. Varför är hedningarna rasande och folk larmar om det värdelösa.
Ps 2:2. Jordens konungar reser sig och furstarna rådslår tillsammans, på grund av [mot] Jesus [Jashve] och på grund av [mot] Messias [en smord].
Ps 2:3. Låt oss slita av deras band och låt oss kasta av oss deras rep.
Ps 2:4. Min Herre sitter i himmelen, han skrattar, han förlöjligar dem.
Ps 2:5. Då talar han till dem i ilska och i sin vrede skakar han om [ansätter han] dem.
Ps 2:6. För jag har insatt min konung på Sion, mitt heliga berg.
Ps 2:7. Jag förkunnar Guds beslut, Jesus [Jashve], säger han, är min son, den jag födde dig den dagen.
Ps 2:8. Begär från mig, och jag ger dig hedningarna [folken] som din arvedel [besittning] och din egendom intill jordens ändar.
Ps 2:9. Du slår sönder dem med järn stav, som formade saker krossar du dem.
Ps 2:10. Och nu konungar, i hans förstånd hans fostran [tuktan], led jorden.
Ps 2:11. Tjäna Jesus [Jashve] så att man ser det [i vördnad, i rädsla] och gläd er så att ni skakar [skälver, genomilas].
Ps 2:12. Beväpna dig med [Brinn för] renhet [sonen, arvtagaren, den älskade], vänd om från vrede [så att han inte är rasande], så att ni [och] inte går förlorade, för han brinner nästan som vore det med raseri, lycklig du som helt förtröstar på [har sin tillflykt till, hoppas på] honom.

Här kan vi läsa samma sak, nämligen det tillstånd vi har nu när hela världen försöker kasta av sig Jesus, i Ps 2:3.Och det är också intressant att läsa om Järnstaven här i Ps 2:9 samma som vi uppmärksammade i förra avsnittet vad gällde Islam. Islam kommer alltså att vara ett aktivt redskap för Jesus att slå sönder motståndet i dessa stolta ateistiska och socialistiska stater som vi lever i idag.

Och till sist kommer Jesus att bli den frälsare som vi ska tjäna.

Men det är också intressant att Bibeln klart här deklarerar att Jesus är Guds son, något som bekant Islam förnekar. Och det visar åter på det här att Islam, kommer inte att fortsätta utan kommer att ersättas med en tro som helt och hållet bygger på Jesus och hans försoning och verk.

Karl Håkan








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar