tisdag 16 juni 2020


Vår mediavärld 55,
5:e Vredesskålen,
I Vilddjurets rike förtalas Jesus


Det är inte bara så att våra yttrande censureras och att vi får bedriva självcensur som vi skrev i förra avsnittet. Massmedia används också till att förtala Gud, vår Jesus, Något vi också kan se i vårt samhälle idag.

Och som det blir när Jesus inte får vara i Människors hjärtan så mår de dåligt. De grips av vånda när ondskan kommer och tar över deras sinne. Och det hela slutar med att de blir själsligt sjuka.

Upp 16:10 Och den 5:e ängeln [budbäraren] tömmer sin skål på vilddjurets tron och följden blir att hans rike förmörkades och de bet sönder sina tungor [bet fast sina tungor, lade tand för tunga] av våndan [slitet, lidandet, det hårda arbetet].
Upp 16:11 Och de förtalar [smädar] då himmelens Gud på grund av sina våndor [jobbigheter, lidanden] och på grund av sina varhärdar [kräftsvulster, sår, bölder] och vänder inte om från [ångrar inte, omprövar inte] sina gärningar [handlande, slit].


Allt det här kan vi se i dagens samhälle. Vi ser hur medicineringen med lyckopiller stiger och är skrämmande hög. Hela 10 % går på lyckopiller i dagens Sverige. Folk mår dåligt och någon tröst i Jesus finns ju inte i dagens Jesus lösa samhälle. Någon bön till Jesus om hjälp finns inte heller i dagens samhälle.

Den Jesus man lär folk om idag i våra Massmedia och i skolorna är inte den Jesus som Bibeln lär och som frälser och hjälper. Människor idag vet inte vem Jesus egentligen är eftersom man förtalar och pratar ner honom.

Och vi ser också hur folk är sjuka i sina sinnen. Saker som Tatueringar, och Piercing och annat helt meningslöst där man plågar sig själv har kommit fram igen i våra samhällen.

Och på det Sexuella området råder en total förvirring. Sex är i grunden till för släktets fortlevnad och för att skapa trygga förhållande för barns uppväxt. Men det har i många stycken totalt spårat ur i dagens samhälle.

Så här kan man gå vidare och se att det som är sunt och nyttigt tappat sin roll och det som är tomt och meningslöst och t o m kanske plågsamt har tagit över mer och mer.

Det är ett sjukt samhälle vi har fått i Vilddjurets rike.

Karl Håkan







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar