fredag 2 oktober 2020

Jesu seger 12, Idag når Jesu ord ut till alla

 

Jesu seger 12,
Idag når Jesu ord ut till alla


Jesu ord finns idag tillgängligt överallt på Jorden.
 
Det här är tack vare Satellit TV och idag också tack vara Internet. Vi kan t ex i våra länder hitta flera kristna kanaler. Kanal 10 Sverige, Kanal 10 Norge, Visjon Norge, Vision Sverige, Himlen TV 7.
 
Och så har vi naturligtvis alla Kristna som sänder på Youtube, t ex Lars Enarsson.
 
Upp 19:15. Och ur hans mun går ett skarpt svärd ut, för med det skall han slå folken och han skall valla dem med en järn stav, och han trampar vinpressen för vredens vin och Guds den allsmäktiges straff.
 
Det är i Upp 14:6 som vi möter Satellit TV
 
Upp 14:6. Och jag ser en annan budbärare [ängel] som flyger högst på himlen [i mitthimlen] och som har ett evigt evangelium [gott budskap] att förkunna [predika] för dem som bor på jorden och varje folk och folkslag och språk och nation.
Upp 14:7. Han säger med väldig röst: Lyd [frukta, vörda] Gud och ge honom ära, för tiden [timmen] för hans dom kommer, och tillbe [älska, ödmjuka er för] honom som gör himmelen och jorden och hav och vattens källsprång.
 
En Budbärare som flyger högst på himlen det är ju en TV satellit och idag har vi Evangeliska kanaler på vissa av dem och de når ut till hela världen. Så idag är ordet uppfyllt: ”Gå ut i hela världen och gör alla folk till mina lärjungar”.
 
Och fortsätter vi i samma kapitel så kommer vi till Jesus på molnet.
 
Upp 14:14. Och jag ser och se ett vitt [skinande] moln och på molnet sitter en som är lik en människoson, som har en gyllene krona på sitt huvud och i sin hand en skarp skära [lie].
Upp 14:15. Och en annan ängel [budbärare] kommer ut ur templet, och ropar med väldig röst [ljud], till honom som sitter på skyn: Använd skäran [lien] och skörda, för den tiden [timmen] har kommit [infaller] för dig att skörda, eftersom skörden är mogen på jorden.
 
Evangelium finns idag på nätet. Och det som finns på nätet kallar man för molntjänst. Sakerna finns någonstans och var spelar ingen roll, för systemet fixar fram dem när man ska ha dem.
 
Jesu Evangelium finns idag som molntjänst och genom att gå in här kan man alltså lära känna Jesus. Det är fantastiskt med profetian för den är så aktuell. Bibeln är långt före i sitt budskap och visste det här redan för c:a 2000 år sedan,
 
Och vi kan också läsa här i Upp 14:15 att samtidigt som vi har Jesus på nätet så har vi också väckelse, Jesus skördar. Och det är så det är idag i vår tid. Fastän vreden utgjuts, så är det också väckelse på många håll i världen.
 
Och ytterligare ett ställe där vi möter det här är i den 4:e Vredesskålen
 
Upp 16:8 Och den 4:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål på solen och det gör så att den bränner människorna i eld.
Upp 16:9 Och människorna blir brända [svedda] av väldig hetta och de talar illa om [förtalar, smädar] Guds namn, som har makt över dessa plågor [förbannelser] och ändrar [omvänder, ångrar] sig inte för att ge honom ära.
 
Solens ljus här representerar Jesu sanning. Det verkliga ljuset. Men vi ser också att folk upplever det som brännande. De ser inte välsignelsen utan ser fördömelsen i det och de tar inte emot Jesus utan talar illa om honom.
 
Och det här är alltså en av de saker som händer i våra länder där Vredesskålarna utgjuts just nu.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar