måndag 26 oktober 2020

Jesu seger 37, Jesus har den fulla sanningen

 

Jesu seger 37,
Jesus har den fulla sanningen


 
Jesus är sanningen. Därför kan han döma i sanning. Den dom han dömer är rätt.
 
Här ser vi kunskapen som Jesus har om oss beskriven som böcker som öppnas. Men Jesus vet allt, så det är mycket mer än vad som ryms i böcker.
 
Upp 20:12. Och jag ser de döda, små och stora, ställda inför Gud, och böcker öppnas och ytterligare en bok, det är livets, och de döda döms utifrån det som skrivits i böckerna, enligt deras gärningar.
 
Vi kan läsa om det här med Guds kunskap om oss också i Rom 2:16.
 
Rom 2:16. På dagen [Vid tiden] då Gud dömer [bedömer] det som är gömt i människan, enligt mitt evangelium, genom Jesus, Messias [Kristus, Den Smorde].
 
Guds dom sker också utifrån vad som är gömt i människor. Allt finns i Guds sanning också det som vi bär innerst inne i oss och som ingen annan känner.
 
Och att Gud ser allt det kan vi se när vi läser Upp 4:6. Det är ett Bibelord som handlar om Guds treenighet, tillsammans med Bruden, det är därför det är 4.
 
Upp 4:6. Och framför tronen är ett hav av glas lik kristall, och i tronens mitt och runt omkring tronen, 4 väsen som är fulla med ögon framtill och baktill.
 
 
Den Treenige Guden har fullt av ögon både framtill och baktill. Gud ser allt så förutom att han känner vårt inre så ser han allt som är runt oss. Och allt vad vi gör.
 
Och vi möter det här med Jesus som den sanne och trovärdige också i Upp 19:11 – 13 ett avsnitt som vi nyligen läste.
 
Upp 19:11. Och jag ser himlen öppnad och se en vit [strålande] häst och han som sitter på den kallas trovärdig och sann, och han dömer i, och strider för, rättfärdighet.
Upp 19:12. Och hans ögon är som en elds flamma och på hans huvud är många [mycket] kronor och han har ett namn skrivet, som ingen förstår [vet], utom han själv.
Upp 19:13. Och han är klädd i kläder doppade i blod och namnet hans är Guds ord.
 
Här ser vi att hans ögon är som eldsflammor. De genomskådar allt och ser allt. Jesus är Gud och är allvetande.
 
Så när Jesus dömer så är det den fulla sanningen som är med.
 
Karl Håkan
 

 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar