tisdag 27 oktober 2020

Jesu seger 38, Jesu nåd

 

Jesu seger 38,
Jesu nåd


 
Det är det som är så fantastiskt med Kristen tro. Där finns nåd. Den som bekänner sina synder för Jesus, erkänner att man är en ofullkomlig människa, han får nåd. Synder och misslyckande stryks. Och inför Gud är man fullkomlig.
 
När Gud tittar på oss ser han Jesus och Jesu fullkomlighet. Men för att komma dit måste man leva i Jesus, ha den dagliga kontakten med Jesus och låta han styra livet.
 
Upp 20:15. Och om någon inte finns skriven i livets bok, slängs han i elds sjön.
 
Joh 3:18. Den som tror på [litar till] honom, han döms inte, men den som inte tror har redan [nu] dömts eftersom han inte trott [litat] på Guds enfödde sons namn.
 
Här i Upp 20:15 och i Joh 3:18 kan vi läsa om det här. Den som tar emot Jesus, och alltså finns skriven i livets bok han kommer inte att dömas till Eldssjön.
 
Jesus lever och därför ska vi leva.
 
Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.
 
Här ser vi åter igen Bibelord som talar om Jesus som Guds son och den som frälser oss alla.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar