söndag 4 oktober 2020

Jesu seger 14, Vredens vin trampas idag

 

Jesu seger 14,
Vredens vin trampas idag
 



Vi är inne i den tid när Vredens vin trampas, och när Vredesskålarna gjuts ut.
 
Hur Guds Vrede gjuts ut kan vi läsa om i Upp 16 men redan i Upp 14 möter vi Vredens vinpress utanför staden.
 
Upp 19:15. Och ur hans mun går ett skarpt svärd ut, för med det skall han slå folken och han skall valla dem med en järn stav, och han trampar vinpressen för vredens vin och Guds den allsmäktiges straff.
 
Profetian om Vredens Vinpress som trampas utanför staden är en profetia på Kriget i Syrien. Som nu pågått i åtskilliga år.
 
Upp 14:17. Och en annan ängel [budbärare], kommer ut ur templet, det i himlen, även han har en skarp skära [lie].
Upp 14:18. Och en annan ängel [budbärare], som hade auktoritet över elden, kommer ut från offeraltaret och ropar ett väldigt rop till honom som har den vassa skäran [lien], han ropar: Använd din vassa skära [lie] och skörda jordens druvklasar, för dess druvor är fullmogna.
Upp 14:19. Och ängeln [budbärare] slungar sin skära [lie] in i jorden och skördar jordens vinskörd och kastar in den i Guds väldiga vredes vinpress.
Upp 14:20. Och vinpressen utanför staden trampas och det kommer ut blod ur vinpressen ända till hästarnas tömmar [betsel], längs 1600 stadier [c:a 30 mil].
 
Att det är Syrienkriget som vi pratar om här kan vi se på att Damaskus ligger just c:a 30 mil från Jerusalem. Precis som det avstnånd som såtr angivet i Upp 14:20. Jerusalem är ju Staden framför alla för Gud och det är alltså naturligt att det är därifrån vi räknar. Det är alltså där i Syrien, runt Damaskus etc som Vinpressen ska trampas. Och vi har nu sett det i TV och vi har också sett hur folk flytt från detta omöjliga krig.
 
Och när vi läser vidare så kommer vi till hur Gud gjuter ut Vredens vin i form av 7 Vredesskålar över vår värld och under hela den tid som vredens vin gjuts ut så har vi en tid när folk inte blir frälsta. Det är precis som idag i vårt samhälle. Folk blir inte frälsta, OK några få blir det men i stort sett ingen. Och det är alltså enligt profetian i Upp 15:8.
 
Ingen kan komma in i templet kan vi läsa i Upp 15:8 och det är alltså så det är idag. Det är ingen, ja nästan ingen som blir frälst.
 
Upp 15:8. Och Templet fylls helt med rök från Guds härlighet och från hans kraft [makt], och ingen kan komma in i Templet medan de 7 änglarnas [budbärarnas] 7 plågor [förbannelser, skador] fullföljs.
 
Och om vi sedan går vidare så kommer vi till alla Vredesskålarna. Och dem har vi gått igenom tidigare men här ska vi bara titta på den första. Den som drabbar land, alltså församlingen.
 
Där ser vi att det är Vilddjurets bild, alltså TV och Vilddjurets kod, märke, alltså internet som är orsaken. Och så är det idag. Kristna sitter och ser världens budskap på TV och internet så att de tappar tron och blir sjuka i sina själar.
 
Upp 16:1 Och jag hör en väldig röst [ljud] från templet som säger till de 7 änglarna [budbärarna]: Gå och töm ut Guds vredes skålar på Jorden.
Upp 16:2 Och den 1:a går bort och tömmer ut sin skål på jorden [marken, landet] och det uppträder onda [skadliga, sjuka, gudlösa] och katastrofala [skadliga, syndiga, oanständiga] varhärdar [kräftsvulster, sår, bölder] på de människor som har Vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och de som dyrkar [älskar, tillber, böjer sig för] hans bild.
 
Och här i Upp 16:13 kan vi se de tre onda Andra som idag är igång i vårt samhälle och vill ta över för att krossa tron på Jesus och utplåna Israel.
 
Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.
Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].
Upp 16:16 Och han samlar dem till den platsen som på Hebreiska kallas Harmagedon *.
{* Harmagedon [Megiddos Berg], (se också likheten med Hamongog i Hes 39:11):
Hamongog = Larmande hopen, hopen som skall ta bort, hopen som rör sig i cirklar; Gogs tumult, Gogs hop
// Hamon <hmn> = tumult, oväsen, mängd, folkmassa
// Gog <gvg> = altartopp, tak. larma, klaga, fantisera, röra sig i cirklar, fest, dela, ta bort)}
 
Och i slutet här ser vi Harmagedon alltså Hamongog som omtalas i Hes 39:11 och som är Gaza remsan, med Hamas och deras kamp för att utrota Israel. Vi är där idag och det här pågår framför våra ögon.
 
Karl Håkan
 

 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar