fredag 23 oktober 2020

Jesu seger 34, Satan stoppas och kastas i Eldssjön

 

Jesu seger 34,
Satan stoppas och kastas i Eldssjön
 

Efter det här kastas också Satan i Sjön som brinner med Svavel. Där Vilddjuret och den Falske Profeten redan ligger. Och det är fler som mött detta med eld. Respektive Eld och svavel och första gången vi möter det är Sodom och Gomorra.
 
Och tittar vi på det här som varit så ser vi att de som kastats i elden aldrig mer kommit igen. Så efter det här kommer Satan att vara borta för evigt.
 
Upp 20:7. Och när de tusen åren avslutas, kommer Satan att befrias ur sin fångenskap.
Upp 20:8. Och han skall gå ut för att bedra folken, de i jordens 4 hörn, Gog och Magog, och för att samla dem till Krig. Och de är till antal som havets sand.
Upp 20:9. Och de går upp över jordens vidd och omringar de heligas läger och den älskade staden. Men eld faller ner från Gud, från himlen [skyn, på Grekiska: ouranou], och förtär dem.
Upp 20:10. Och Djävulen [Satan, Den Falske Anklagaren] som lurar dem, han kastas i eldens och svavlets sjö, där vilddjuret och den falske profeten [lögnprofeten] är, och de kommer att plågas [pinas, torteras] dag och natt i evigheters evigheter.
 
Ja, Satan kommer att för alltid vara borta. Äntligen kommer de som lever då att vara för alltid fria från de frestelser och förförelse, det som Satan står för.
 
Vi kan se här att vad han gjorde här på slutet det var just att bedra och förföra, likt det han gjorde en gång i Paradiset där han lurade Eva att göra det som Gud hade förbjudit dem.
 
Det är det Satan alltid har gjort. Han är förföraren. Lögnens fader som med sina lögner och sina ord luras och får folk att göra det de inte ska göra.
 
Hur kommer det här att upplevas, jag det får de som lever då uppleva, men det borde vara samma sak som det som kommer under 1000 års riket när Satan sitter i fängelse.
 
Karl Håkan

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar