måndag 19 oktober 2020

Jesu seger 30, Livet i Jesus

 

Jesu seger 30,
Livet i Jesus


Vi som lever i Jesus vet att det är i Jesus det finns liv. Och det är hans liv som de ska få som kommer till liv i 1000 år riket.
 
De som inte kommer till liv är det de som inte tar emot Jesus. Trotts att vi är inne i 1000 år riket och Jesus står fram som aldrig förr.
 
Som vanligt kommer vi att få se vad det här är, när vi kommer dit. När 1000 år riket är då ska vi se vad de här versarna verkligen betyder. Är det här fysiskt liv vi talar om eller är det Andligt liv. Att bli född på nytt i Jesus. Vi får se.
 
Upp 20:5. Men de övriga döda kommer inte till liv [liv igen] förrän de tusen åren fullbordats. Detta är den första uppståndelsen.
Upp 20:6. Välsignad och helig är den som har del i den första uppståndelsen till liv, på dessa har den andra döden ingen makt, utan de skall vara Guds och Kristi präster och kommer att regera med honom i tusen år.
 
Men det är inte bara att människor kommer till liv, de blir också Guds och Kristi präster, och de ska regera med Jesus.
 
Det är också intressant att se att de som kommit till liv i Jesus de ska inte drabbas av den andra döden. Och det är ju det vi kommer till när vi läser om Domen. Vi är snart där. Och där är de som står i Livets bok de som inte ska kastas i Eldssjön, för de tror alltså på Jesus. De har fått liv i honom.
 
Livet i Jesus är evigt och utan slut. Och det är det vi får uppleva och det är det som ska bära de som regerar under 1000 års riket.
 
Och varför kommer inte alla till Liv. Ja vi ser ju hur det är idag. Alla kommer inte till tro när väckelsen går fram. Men många gör det. Och så kommer det förmodligen att fortsätta. Jesu Evangelium kommer att spridas och väckelsen kommer att gå fram och många kommer till tro. Så många att hela samhällena påverkas och kommer rätt på det. Det är den välsignelsen som vi kommer att få uppleva.
 
Och vi kan ju se att Satan sitter i fängelse under 1000 års riket. Och det innebär förmodligen att även om det finns de som inte kommer till tro, så kommer inte dessa att styra, och att komma fram. De kommer att spela en undanskymd roll för det är Jesus och de som tror på honom som ska styra och behärska samhället.
 
Och idag står vi alltså vid dörren till 1000 års riket och snart ska vi se vad exakt de här versarna står för, men ett vet vi det är Jesus och de som tror på honom som ska styra.
 
Karl Håkan

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar