tisdag 20 oktober 2020

Jesu seger 31, Är Satan Islam och Socialismen

 

Jesu seger 31,
Är Satan Islam och Socialismen
 

Det är intressant att möta begreppen Gog och Magog här i vers 6, Vi pratade om Gog i samband med Hes 38 och 39, och sa att Gog står för Islam. Och likaså att Magog är de länder som stödjer Gog, vilket idag i stor utsträckning är de Socialistiska länderna som t ex Sverige.
 
Innebär det här att det är Islam som kommer att förbjudas och stoppas tillsammans med Socialismen när Satan fängslas och vi går in i 1000 års riket.
 
Upp 20:7. Och när de tusen åren avslutas, kommer Satan att befrias ur sin fångenskap.
Upp 20:8. Och han skall gå ut för att bedra folken, de i jordens 4 hörn, Gog och Magog, och för att samla dem till Krig. Och de är till antal som havets sand.
 
Det är en intressant tanke när vi tittar på vad Satan är som hamnar i fängelse, att när han kom ut så möter vi åter begreppen Gog och Magog. Samma som i Hes 38 och 39.
 
Gog finns inte som annan Glosa än namn i Hebreiska, men Gag finns och det betyder yttertak, och kan också betyda övre plattan i ett rökelsealtare, och också plats för kult.
 
Och ser man det här gemensamt och vet att Islam anser sig stå över alla andra religioner som alla ska underordna sig. Då passar Gog bra som beteckning på Islam och som vi vet så har vokaler ingen betydelse annat än att ange formen som ordet står i. Men grundbetydelsen beror på konsonanterna.
 
Och förstavelsen Ma- står för betydelsen från, av och för. Och Magog blir då för Gog, eller från Gog. Och de länder som står upp för Gog det är ju mycket Socialistländer som Sverige idag. Och där ser vi just att Socialismen alltså också kanske kommer tillbaka i slutet av 1000 års riket.
 
1000 år är en väldigt lång tid och hur världen ser ut då har vi svårt att förutse idag. Och om Islam och Socialismen då är överspelade eller kan komma upp på nytt. Det får de sim lever du uppleva.
 
Vad som emellertid är anmärkningsvärt är att i Upp 19:20 får vi läsa hur Jesus kastar Vilddjuret och den Falske Profeten i Sjön som brinner med svavel. Alltså för alltid förinta både Globalismen, Socialismen och Islam. Men här i Upp 20:’8 kan vi alltså läsa motsatsen och som sagt de som lever då får se.
 
Karl Håkan
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar