torsdag 29 oktober 2020

Jesu seger 40, Redan här i livet kan man bli dömd

 

Jesu seger 40,
Redan här i livet kan man bli dömd


Det är Jesus som säger det, alltså att vi redan här i livet kan bli dömda. Vi möter det i Joh 3:18. ”Men den som inte tror har redan dömts, eftersom han inte tror på Guds enfödde sons namn”.
 
Och för att inte bli dömd måste vi leva i Jesus, vår Gud.
 
Joh 3:18. Den som tror på [litar till] honom, han döms inte, men den som inte tror har redan [nu] dömts eftersom han inte trott [litat] på Guds enfödde sons namn.
Joh 3:19. Och det är domen, att när ljuset kommer till värden älskar människorna mörkret [det förmörkade] mera än ljuset, för deras gärningar är onda [syndiga, elaka].
Joh 3:20. För var och en som gör ont hatar ljuset och kommer inte till ljuset för att han inte skall låta sig tillrättavisas om sitt handlande.
Joh 3:21. Men den som gör sanningen kommer till ljuset för att klargöra att hans handlande är i Gud.
 
Namn står i Bibeln för det en person gjort och är. Och Jesus var den som gav oss försoning. Att tro på Jesu namn är alltså att tro på hans försoning. Och det är det som ger evigt liv.
 
Den dom som vi läser om i Upp 20 den är vi alltså själva med om att göra. Det är vårt förhållande till Jesus som avgör. Lever vi i Jesus i hans ljus då ser vi och kan gå på Guds väg. Och då har vi livet, Livet i Jesus och står i Livets bok.
 
Och i Joh 3:21 kan vi alltså läsa just det här, att för att stå i Livets bok ska vi leva i Gud, i vår Gud Jesus. Och då gäller alltså Upp 20:15 för oss. Och vi slipper evigt straff, för Jesus har redan burit vårt straff.
 
Upp 20:15. Och om någon inte finns skriven i livets bok, slängs han i elds sjön.
 
 
Karl Håkan

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar