fredag 9 oktober 2020

Jesu seger 19, Jesus kommer att totalt ta över tillvaron

 

Jesu seger 19,
Jesus kommer att totalt ta över tillvaron
 

Och inte bara att Globalismen, Socialismen och Islam kommer att förgöras utan alla människor kommer att fyllas med Jesus och hans Ande. Vi kommer att få en värld som totalt är som Jesus vill ha oss.
 
Upp 19:21. Och de övriga de dödas med svärdet, hans som sitter på hästen, det som utgår ur hans mun, och alla fåglarna blir fyllda av deras kroppar [köttsliga och mänskliga natur].
 
Svärdet är Ordet, alltså Evangelium, Ordet om Jesus och hans Frälsning. Och det är det som kommer att fylla alla.
 
Det här kan vi också läsa om i Hes 39:21
 
Hes 39:21 Och jag lägger min härlighet i hedningarna [folken] och alla hedningar [folk] ser att det är mitt sätt [min dom, min mening, min rätt] som jag förverkligat och min kraft [hand] som jag lagt [gjort] i [på] dem.
 
Och vi har det också i Psalm 2.
 
Ps 2:10. Och nu konungar, i hans förstånd hans fostran [tuktan], led jorden.
Ps 2:11. Tjäna Jesus [Jashve] så att man ser det [i vördnad, i rädsla] och gläd er så att ni skakar [skälver, genomilas].
Ps 2:12. Beväpna dig med [Brinn för] renhet [sonen, arvtagaren, den älskade], vänd om från vrede [så att han inte är rasande], så att ni [och] inte går förlorade, för han brinner nästan som vore det med raseri, lycklig du som helt förtröstar på [har sin tillflykt till, hoppas på] honom.
 
Det blir en fantastisk tid och äntligen har människorna kommit dit där Gud hela tiden har velat ha dem.
 
Och vi kan då också läsa
 
1 Mos 1:26 Och Gud sade: Vi skall göra människan [Adam] till vår likhet som en av oss [som vårt blod], och de skall regera över havets fiskar och över himmelens fåglar och boskapsdjuren och över hela jorden och över alla krälande kräldjur [landdjur, smådjur] på jorden.
 
När vi kommit hit då har Guds vilja att vi ska bli lika honom uppfyllts och det i kraft av Jesus och hans försoning och Ande.
 
Karl Håkan
 

 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar