onsdag 21 oktober 2020

Jesu seger 32, Satan försöker igen efter 1000 år att utplåna Israel

 

Jesu seger 32,
Satan försöker igen efter 1000 år att utplåna Israel


I 1000 år ska Israel få vara i fred. Satan som alltid har velat utplåna Israel är fängslad och kan därmed inte göra nya försök. Men här ser vi att efter de 1000 åren släpps han fri och genast sätter han igång med sitt gamla verk att åter försöka utplåna Israel.
 
Och vi ser att han får med sig otaliga mängder av människor. De är som havets sand. Och målet är att inta den älskad staden, alltså Jerusalem.
 
Upp 20:7. Och när de tusen åren avslutas, kommer Satan att befrias ur sin fångenskap.
Upp 20:8. Och han skall gå ut för att bedra folken, de i jordens 4 hörn, Gog och Magog, och för att samla dem till Krig. Och de är till antal som havets sand.
Upp 20:9. Och han går upp över jordens vidd och omringar de heligas läger och den älskade staden. Men eld faller ner från Gud, från himlen [skyn, på Grekiska: ouranou], och förtär dem.
 
Jerusalem verkar vara en magnet för ondskan. Vi ser det här och vi ser det också idag. Det är samma anda som behärskar världen idag som vi möter här. En Anda som till varje pris vill utplåna Israel och framförallt se till att de inte får Jerusalem.
 
Idag ser vi hur hela världen vill dela Israel och det Gamla Jerusalem är det många som vill ge till Arabsidan. Varför då. Det är ju Israels historiska huvudstad. Där de har haft sina kungar i alla år. Varför är det så viktigt att Israel inte får Jerusalem.
 
Jo det är för att Jesus har lovat Israel Jerusalem. Och allt som Jesus och Gud har lovat i Bibeln det har hänt hittills. Vi vet alltså att Gud finns och har makten. Så det här är nu sista chansen för Djävulen att avsätta Gud. Misslyckas Gud med att ge Israel Jerusalem, jag då är han inte längre Gud. Och Ondskan har tagit över och det är därför som det här är viktigt för Gud.
 
Men vi som läst Bibeln vet att Djävulen inte kommer att lyckas. Än en gång kommer Satan att bli besegrad, och nu här efter 1000 års riket för evigt.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar