lördag 10 oktober 2020

Jesu seger 20, Djävulen kommer att fängslas

 

Jesu seger 20,
Djävulen kommer att fängslas


 
Till och med Djävulen, Satan, Den gamle ormen, Draken etc. kommer att fängslas. Vi kan läsa om det i Upp 20:1 – 3.
 
Varför Djävulen bara fängslas medan alla de andra kastas i sjön som Brinner med Svavel, vet jag inte. Men ett vet jag, Gud vet vad han gör, och att det görs på det här sättet har en orsak.
 
Men vi kan också konstatera att till sist hamnar också Djävulen i Eldssjön, men efter 1000 år, och det kan vi läsa om i Upp 20:10, vi kommer dit senare.
 
Upp 20:1. Och jag ser en ängel [budbärare] som kommer ner från himlen och som håller avgrundens [dödsrikets] nyckel och en väldig boja i sin hand.
Upp 20:2. Och han tar fast draken [ormen] den gamle ormen, som är Djävulen och Satan och han binder honom för tusen år.
Upp 20:3. Och han kastar honom i avgrunden [dödsriket] och låser om honom och förseglar dessutom om honom, för att han inte skall kunna bedra folken mera, tills de tusen åren har gått. Därefter skall han befrias en kort tid.
 
Här ser vi hur även Djävulen tas tillfånga. Och det måste ju innebära att han inte mera kan luras, frestas, vrida sanningen, för människor. Och de lögner som har basunerats ut i samhället som ett resultat av Djävulens arbete kommer alltså att försvinna. Sanningen kommer att lysa starkt. Och vi kommer att få en genomskinlig och öppen värld.
 
Det här att känna pengar på kunskap kommer att försvinna. Det samhälle som vi har idag kännetecknas ju mycket av att det som är bra är någon som äger, och då ska man betala för att få använda det. Medan det som är dåligt är gratis, och därför blir mycket i samhället mer och mer skit.
 
Men det nya blir alltså att det som är bra finns gratis och tas efter medan det som är dåligt avslöjas.
 
Hos Jesus är allt Gratis. Han hjälpte människor Gratis. Att Lyssna på honom var Gratis. Etc. Det är alltså det samhället vi kommer att få, när Djävulen är fängslad. Och det kommer att bli en välsignad värld för oss alla.
 
Och vi ser att när djävulen är fasttagen kommer han att kastas i avgrunden, eller som det också kan översättas, Dödsriket. Det är intressant att Dödsriket står för att vara skild från Gud och att lögnernas fader hamnar där innebär att nu finns Gud för alla. Tillståndet att vara andligt död, skild från Gud är nu borttaget för oss. Han som drog oss dit är borta, och är själv där han hör hemma. Alltså skild från Gud. Han kan inte mer anklaga oss eller förföra oss.
 
Men att också Djävulen kommer att till sist kastas i sjön som brinner med svavel det kan vi läsa i Upp 20:10.
 
Upp 20:10. Och Djävulen [Satan, Den Falske Anklagaren] som lurar dem, han kastas i eldens och svavlets sjö, där vilddjuret och den falske profeten [lögnprofeten] är, och de kommer att plågas [pinas, torteras] dag och natt i evigheters evigheter.
 
Det som är intressant för oss som lever nu är alltså att Djävulens makt kommer att försvinna och att när vi kommer in i 1000 års riket kommer mycket av det som är fel idag att rättas till och vi får ett öppet och ärligt samhälle fritt från lögner och förförelse.
 
Karl Håkan
 

 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar