måndag 5 oktober 2020

Jesu seger 15, Jesus har makten idag

 

Jesu seger 15,
Jesus har makten idag


 
Trotts det som händer idag och som verkar förvirrande när man ser det som Kristen. Så är det viktigt att komma ihåg att Jesus har makten. Det kan vi läsa i Upp 19:16.
 
Genom hela Vredens tid, liksom både före och efter, så har Jesus makten.

Upp 19:15. Och ur hans mun går ett skarpt svärd ut, för med det skall han slå folken och han skall valla dem med en järn stav, och han trampar vinpressen för vredens vin och Guds den allsmäktiges straff.
Upp 19:16. Och han har på kläderna och på sin höft namnet skrivet: Konungarnas konung och Herrarnas herre [Jesus].
 
Här ser vi i Upp 19:16 att Jesus är både Konungarnas Konung. Alltså den som styr alla regeringar och länder och samtidigt också Herrarnas Herre alltså Herre över alla andra organisationer. Allt ligger under Jesus och det är viktigt att veta nu i dessa dagar när allt skakar och ser konstigt ut.
 
Vi kan läsa om samma sak i Upp 15 i Bibelstället precis före utgjutandet av Vredesskålarna. Det är för att vi ska veta att när vi kommer in i Vredesskålarnas tid så har Jesus fortfarande makten.
 
Upp 15:1. Och jag ser ett annat väldigt och fantastiskt [underligt] tecken [mirakel] i himmelen, 7 änglar [budbärare], som har de 7 sista plågorna [förbannelserna, skadorna], eftersom med dem fullföljs Guds vrede.
Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.
Upp 15:3. Och de sjunger Guds tjänare Moses sång och Lammets sång, de sjunger [förklarar]: Väldiga och fantastiska [underbara, förunderliga] är dina gärningar, Jesus [Herre] Gud den allsmäktige. Rättfärdiga och sanna dina vägar, du de heligas [folkens (annan grundtext)] kung.
Upp 15:4. Vem ivrar [lyder, fruktar] verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] synliggörs [klargörs, manifesteras].
 
Här ser vi att just den tid vi lever i idag, När hela Jorden är som ett Glas hav. Allt är synligt över hela Jorden på en gång. Man kan sitta i Sverige och titta på vad som händer i Australien i realtid och kommunicera med dem i realtid. Så har det aldrig varit förut men nu är vi där.
 
Och det här händer i samband med att Vredesskålarna gjuts ut enligt Profetian. Och det innebär att eftersom vi har en genomskinlig värld idag så gjuts alltså också vredesskålarna ut.
 
Men genom allt det här så är det Jesu beslut som gäller (Upp 15:3 – 4) det är hans beslut som manifesteras. Och det är viktigt för oss Kristna att veta, när vi ser allt som händer, så att vi inte grips av missmod och tror att Jesus har tappat makten. Det har han inte. Men det vi ser ingår i hans väg till frälsning för alla.
 
Karl Håkan
 

 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar