torsdag 22 oktober 2020

Jesu seger 33, Är det Atombomber som ska stoppa Satan

 

Jesu seger 33,
Är det Atombomber som ska stoppa Satan
 

Vi läser om Eld från Himlen i Upp 20:9. Genom eld från himlen ska Gud stoppa Satan i hans angrepp på Israel efter 1000 års riket. Är det Atombomber. Vi har hört talas om hur man släppte Atombomber från flygplan under 2:a världskriget. Och senare också från Ballistiska robotar.
 
Och jämför vi Upp 13:13 som beskriver när Atombomberna kom och Upp 20:9 som beskriver hur Gud stoppar Satan efter 1000 års riket så används samma uttryck.
 
Upp 20:9. Och han går upp över jordens vidd och omringar de heligas läger och den älskade staden. Men eld faller ner från Gud, från himlen [skyn, på Grekiska: ouranou], och förtär dem.
 
Upp 13:11. Och jag ser ett annat vilddjur som stiger upp från jorden [marken, landet] och det har två horn likt ett lamm och det talar som en drake [orm].
Upp 13:12. Och det utför det tidigare vilddjurets hela makt [styrka, kapacitet, rätt], inför honom, och det gör så att hela jorden och de som bor på den dyrkar [älskar, underordnar sig] vilddjuret, det tidigare, det som botades [behandlades, tjänades] för den dödliga skadan [plågan, förbannelsen].
Upp 13:13. Och han utför väldiga tecken och gör så att eld kommer ner från skyn [himmelen, (på grekiska: uranou)] på jorden inför människorna.
Upp 13:14. Och han lurar dem som bor på jorden med tecknen som han gör inför vilddjuret, och säger till dem som bor på jorden att göra en bild [avbildning] till vilddjuret, han med krigs [svärds] plågan [skadan, förbannelsen] och som är till [lever, existerar].
Upp 13:15. Och han har kraft att ge liv [rörelse, ande] åt vilddjurets bild, och så att vilddjurets bild kan tala, och den kan fördärva [döda] alla som ännu inte dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjurets bild.
 
Eld från himlen beskriver på ett bra sätt Atombomber som fälls från skyn och ger eld och förstörelse, och i Upp 13:13 läser vi alltså samma sak som i Upp 20:9, Eld från himlen. Och det som står här har redan varit, det kan vi se på versarna runt omkring. Det hela beskriver det som var i samband med att det 2 Hornade Vilddjuret kom fram. Det 2 Hornade Vilddjuret var Supermakterna, USA och Sovjetunionen. Och när de kom fram i samband med 2:a Världskrigets slut så kom Atombomben. Och den fäldes över Hiroshima och Nagasaki. Och 1947 – 1948 hade både USA och Sovjet Atombomber.
 
Och som ytterligare tecken att det är den här tiden som vi talar om har vi Upp 13:14 – 15, som talar vår TV. En bild med liv, alltså rörelse och med ljud i form av att den t o m kan tala. Det är en TV och den kom under 1950 tåler, alltså strax efter Atombomben.
 
Men vi kan se en skillnad och det är att medan Atombomberna var mera av demonstrationer. Även om de som släpptes i Hiroshima och Nagasaki var dödande så var det för övrigt mest demonstrationer. Och vi läser här att det hela skedde inför människorna. Medan i Upp 20:9 så ser vi att det står ”och förtär dem”.
 
Här i Upp 20:9 alltså efter 1000 års riket då är det en total utplåning av hela Satans här. Alla dessa människor som kommer som sanden i havet och ska utplåna Israel. De kommer totalt att förintas av Atombomsangreppen. Det blir något enormt och fruktansvärt.
 
Har de andra atomvapen på den tiden. Vapen utan radioaktivitet. Kanske. De som är med då får se.
 
Men när vi ser de här två Bibelställena så ser vi att det förmodligen är med Atomvapen som Satan och hans Angrepp på Israel, Guds utvalda folk, kommer att stoppas.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar