söndag 18 oktober 2020

Jesu seger 29, Ska vi vila i 1000 års riket

 

Jesu seger 29,
Ska vi vila i 1000 års riket
 



Vad betyder det att Gud vilade på 7:e dagen. Gäller det oss också. Det är en intressant tanke. Men ser vi hur folk levde förr när allt fick göras för hand och hur vi lever idag så konstaterar man att vi har ett mycket lugnare liv med mycket mindre arbete. Maskiner och Automater gör jobbet.
 
Och så här kommer det alltså att bli ännu mer i 1000 års riket. Maskinerna och Automater och  Robotar och Artificiell intelligens 
som kommer framöver gör jobbet och vi vilar.
 
1 Mos 1:31 | Och Gud såg på allt han hade gjort, och se det var mycket gott, och den 6:e dagen blev kväll och det blev morgon.
1 Mos 2:1 Och himmelen och jorden och hela dess skara var färdig.
1 Mos 2:2 Och Gud var färdig på den 7:e dagen med sitt verk, som han hade gjort och han vilade sig på den 7:e dagen från sitt arbete som han hade gjort.
1 Mos 2:3 Och Gud välsignade den 7:e dagen och han helgade den för på den vilade han från allt sitt verk, skapandet som han hade gjort.
 
Vi ser alltså att redan idag görs mycket av maskiner och Automater. Och ser vi framåt, när det kommer Robotar och Artificiell intelligens så är det ännu mindre som vi behöver göra. Vi kommer mer och mer att leva i det som vi motsvarar Sabbaten. På Sabbaten ska man ju inte göra något arbete alls.
 
Vi kan bara ta något exempel här hur det var förr och är nu, och hur det kommer att bli. T ex hur man plöjde förr.
 
Förr hade man två oxar och en man som plöjde en fåra i sakta mak.  Och skulle ett stort fält plöjas då fick man ha flera män som gick bakom var sitt oxpar och plöjde var sin fåra. Det var ett väldigt arbete med allt och 80 % av alla bod de och arbetade på landet.
 
Idag har man traktor och plöjer många fåror på en gång och idag är det bara c:a 2% av befolkningen som arbetar i jordbruket.
 
Och ser vi framåt så kommer robot traktorer. Där man inte ens behöver åka med. Traktorn kör själv och plöjer hela fältet.
 
Och det här är bara ett exempel. Nästan allt som förr gjordes för hand med arbetskraft. Det görs idag och kommer i ännu högre grad att göras i morgon i Automatiska maskiner.
 
Och snart har vi robotar som kan tala och som man bara säger åt det man vill ha gjort och de förstår ’och gör.
 
Så det här att Gud vilade sig och vi därför också ska vila oss på sabbaten det är alltså profetiskt och visar hur 1000 års riket kommer att bli.
 
Man kan se det här också i buden:
 
2 Mos 20:8. Kom ihåg Sabbatsdagen så att du helgar den.
2 Mos 20:9. Sex dagar skall du arbeta och göra allt ditt arbete.
2 Mos 20:10. Men den 7:e dagen, Sabbaten, den tillhör Jesus [Jashve] din Gud, då skall du inte göra något eller överhuvudtaget arbeta, du och din son och din dotter, din tjänare [slav] och din tjänarinna [trofaste] och din boskap och din gäst [främling] som är inom [i] dina portar.
2 Mos 20:11. För på 6 dagar gjorde [gör] Jesus himlen [det väldiga namnet] och jorden [den fasta grunden], havet [livet] och allt som är i dem och han vilade [han skall vila] på den 7:e dagen. Så därför välsignade [välsignar] Jesus [Jashve] Sabbatsdagen och han helgade [skall helga, skall rena, skall peka ut] den.
 
Och inte bara det att man inte ska göra något arbete. Man ska ägna dagen åt tron på Gud. 1000 års riket kommer att bli ett välsignat årtusende. Ett Helgat Årtusende som är speciellt. Och som skiljer sig från de tidigare åren.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar