söndag 11 oktober 2020

Jesu seger 22, Tusenårsriket

 

Jesu seger 22,
Tusenårsriket
1000
När nu Vilddjuret och Den Falske Profeten är kastade i Eldssjön och Djävulen är fängslad. Då kommer Guds Tusenårsrike.
 
Tusenårsriket är 1000 år när Jesus ska regera tillsammans med de som har tagit emot Jesus och vittnat om honom och hans Evangelium och inte låtit sig förföras av Vilddjurets budskap, och som fått sona med sitt liv för det.
 
Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.
 
Det är intressant att se i dessa tider när förföljelsen börjar igen. Som vi kan se att det gör på många håll idag. Att det är de som är trofasta och inte låter sig förföras som ska regera i Guds rike, i 1000 års riket tillsammans med Jesus.
 
Vi ser idag hur många t o m i vårt land som vägrar böja sig för PK Andan, som fortsätter att ha sin Jesus tro på det sätt Bibeln säger. Hur dessa blir ifrågasatta Ja t o m avstängda och nergjorda, på hemska sätt
 
Vi minns Mee To rörelsen. Där åkte folk bara rakt ut vid minsta beskyllning och man såg dem inte mera. De blev vad man kan säga mentalt, eller kanske snarare medialt Döda.
 
Det är en intressant vinkling av Ordet i Upp 20:4 att i dagens samhälle som är så mediaberoende. Så kan man bli såsom död när man inte längre får vara med och synas. När man blir falskeligen beskylld och utrensad.
 
Och det är då en intressant uttolkning av versen ovan att det är de som troget stått fast vid tron på Jesus och predikat hans frälsning och Evangelium oavkortat som kommer att styra i 1000 år riket. De kommer att få upprättelse.
 
Och när Jesus får styra tillsammans med dessa trogna, då får vi ett bra samhälle. Ett Samhälle som fungerar på alla plan.
 
Och nu är vi alltså mycket nära detta samhälle, för snart kommer den seger som vi talat om i tidigare avsnitt och därefter har vi alltså 1000 års riket.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar