fredag 8 januari 2021

Frälsningen 0, Totalsummering, Guds stad det himmelska Jerusalem är vår Frälsning

 

Frälsningen 0,
Totalsummering, 
Guds stad det himmelska Jerusalem är vår Frälsning
 

Guds frälsning är fantastisk. Det är budskapet i Upp 21 och 22. Och frälsning finns både för Individen och för Hela världen en gång.
 
Frälsningen är något som Gud ger oss. Frälsningen kommer från Gud, från Guds himmel ner till oss. Genom Jesus är vi förlåtna och godkända inför Gud och det är bara att ta emot hans frälsning, den är Gratis och fri.
 
När man lever i Jesu frälsning då har man Guds skydd, man har Guds mur runt sig och i Frälsningen finns den fulla sanningen.
 
I Frälsningen finns både Lagen och Nåden. Lag utan Nåd fungerar inte, det blir en träldom fylld med lögn. Nåd utan Lag fungerar inte heller. Som någon uttryckte det: Man ska veta vart man vill annars kommer man någon annan stans. Lagen måste finnas där som ett riktmärke som man hela tiden strävar mot med Guds hjälp. Då fungerar Lag ihop med Nåd.
 
Och när man tar emot Guds frälsning, då får man Jesus i sig. Då kan man bildlikt talat se Jesu namn på sin panna. För det är han som upptar hela ens sinne.
 
Jesus kommer snart och vi får alla ta del av Jesu nåd.

Och du sim vill ha Jesu nåd. Bed till Jesus att få den och han hör dig och frälsningen är din.

 
 
Frälsningen 51, Summering 1, Frälsningen kommer från Gud
 
Bibelns sista två kapitlen handlar om vår frälsning. Hur fantastisk den är denna frälsning och hur det är Jesus som är centrum, han som är lammet som slaktats och som gett oss förlåtelsen. Från honom utgår välsignelsen. Och han är vår trygghet. Och i honom är vi fullkomliga inför Gud.
 
I Guds frälsning är allt uppenbart men också allt förlåtet. Det är det som är frälsningen och när allt är förlåtet då kan man också vara ärlig. Det är därför den Kristna tron är så fantastisk för att den har förlåtelsen i Jesus, och ett sant och öppet samhälle.
 
Men likafullt innebär inte de här att man kan leva hur som helst. Nej det finns en lag och den är man förväntad att följa. I frälsningen finns både lagen och nåden. Både 10 Guds bud och den fulla förlåtelsen i Jesus. Det är just denna kombination där man med Den Helige Andens hjälp växer i sin tro, som är frälsningen. Och den finns i Jesus.
 
Det här är något som finns för oss alla, nu, att ta emot. Men en gång kommer hela världen att bli frälst, att bli som Gud vill, fyllda av Jesus och hans Ande, Den Helige Ande. En kraft som ger liv.
 
Och här i Upp 21 och 22 kan vi alltså läsa om det här och det beskrivs i bildlik form för det finns inte ord för det. Det mänskliga räcker inte till, men i Jesus finns det ändå.
 
minJesus: Frälsningen 51, Summering 1, Frälsningen kommer från Gud
 
Frälsningen 52, Summering 2, Frälsningen är fantastisk
 
I Frälsningen får vi allt vi behöver. Gud tar hand om oss när det är jobbigt och hjälper oss. Och allt är från Gud. Det är han som gör det.
 
Här skiljer sig den kristna tron från de flesta andra religioner som anser att vi ska komma upp till Gud genom att bete oss fromt och rätt. Men här i den Kristna tron är det Gud som kommer till oss, och gör oss redo för sig själv. Jesus har betalt priset och det är hans Ande som gör verket.
 
Och genom denna omvandling, denna födelse på nytt som Jesus säger, så blir vi barn till Gud, Ja vi blir Guds söner, och Jesu bröder där han är Förstlingen som gick före oss och som alltså betalade priset för oss alla.
 
Tänk vilken generös och fantastisk tro den kristna tron är och det är bara att ta emot. Allt är gratis och står färdigt. Det är bara att be en bön och säga till Gud att man vill ha det här och vips är allt klart, och Gud sköter resten.
 
Frälsningen 52, Summering 2, Frälsningen är fantas... (minjesus.blogspot.com)
 
Frälsningen 53, Summering 3, Hos Gud har synden ingen plats
 
I Guds rike kan synd inte existera, Den får inte komma in för då fördärvas Guds rike. Därför kan inte människor som bär synd med sig heller komma in i Guds rike.
 
Gud bränner upp synden i sjön som brinner med Svavel och där hamnar också människor som inte vill överge sin synd. Därför ska man överge sin synd och hålla sig till Guds befrielse, Guds frälsning genom Jesus.
 
När man tar emot Jesus och Jesu renhet, får man bo i Guds stad, Guds frälsning, Guds liv i oss, med glädje och sanning och befrielse.
 
minJesus: Frälsningen 53, Summering 3, Hos Gud har synden ingen plats
 
Frälsningen 54, Summering 4, Frälsningen är som en stad
 
Guds Frälsning är som en stad. När man är frälst är man inne i tryggheten. Idag förstår vi inte riktigt det här för idag är det ingen skillnad på stad och land. Banditer finns på båda håll. Men förr i tiden var städer trygghet. Man var innanför murar som man inte kunde komma förbi. Man hade portar där de som gick in kontrollerades.
 
På landet däremot var man ständigt utsatt för risken för överfall.
 
Det är i det perspektivet man ska se Stad. Tryggheten i Jesus, i hans frälsning. Han är som staden, han är vårt skydd som omger oss.
 
Och här när vi ser liknelserna om staden så ser vi att där både finns Lagen och Nåden. Både gamla förbundet med Israels stammar och nya förbundet med Apostlarna. Och det är ju som vi sagt tidigare, i Frälsningen finns både Lagen och Nåden. Nåd utan Lag fungerar inte, och Lag utan Nåd fungerar inte heller.
 
Men det är viktigt att komma ihåg att i Jesus är vi inte ensamma med lagens utmaningar utan Jesus är med oss och lägger sin lag i våra hjärtan. Lagen blir inte den utmaning som det var för Judarna utan i Jesus blir det lätt. Hans ljus lyser för oss och vi följer hans vilja. Han lägger sin lag i våra hjärtan så att det blir naturligt och fungerar.
 
Det är så vi har fått våra moderna kristna samhällen som har fungerat till skillnad mot gamla tiders samhällen utan Jesus som var barbariska. Och ser vi inte upp idag riskerar vi att åter hamna i dessa Jesuslösa samhällen och deras barbari och mänskliga hänsynslöshet.
 
I Jesus har vi frälsningen och skyddet och kraften att leva efter hans vilja. Att vara i hans stad och i hans välsignelse och sanning.
 
minJesus: Frälsningen 54, Summering 4, Frälsningen är som en stad
 
Frälsningen 55, Summering 5, Frälsningen finns hos Jesus
 
När vi fortsätter att läsa om Guds Jerusalem och hur fantastiskt det är så får vi mer och mer se att det är Jesus där som gör det fantastiskt.
 
Han är vårt ljus, och det är honom vi ska lovprisa. Och för en Kristen finns inget jordiskt tempel för Jesus är vårt tempel och Jesus finns överallt. Så som kristen kan man alltid fira Jesus var män än är.
 
minJesus: Frälsningen 55, Summering 5, Frälsningen finns hos Jesus
 
Frälsningen 56, Summering 6, Guds Paradis
 
Här får vi möta Guds Paradis. Det är fantastiskt och där finns livet. Det fantastiska liv som Jesus vill ge oss. Och allting utgår från Jesus som vårt offerlamm. Det är i hans försoning som hela det fantastiska kommer fram.
 
Och det är som vi sagt tidigare att det är när vi har denna absoluta försoning. Denna förlåtelse från alla synd. Det är då som sanningen också kommer fram och vi får ett ärligt och fungerande samhälle.
 
minJesus: Frälsningen 56, Summering 6, Guds Paradis
 
Frälsningen 57, Summering 7, Evangelium ska ut till alla
 
Att sprida Evangelium, Jesu budskap om hans försoning, det är något av det viktigaste i vår uppgift som Kristna.
 
Att det är så viktigt visas av att det finns beskrivet på många ställen i Bibeln. Ja det är t o m så att redan i det första Kapitlet finns det med i profetisk betydelse.
 
Jesu försoning är något fundamentalt för hela mänskligheten och genom att alla får reda på det och tar emot så når Jesus till sist sitt mål. Att frälsa hela Världen.
 
Idag är vi där att alla kan höra Evangelium. Genom Internet och genom TV satelliter så finns Evangelium tillgängligt överallt idag. Så det här visar att vi idag är i Ändens tid, när Evangelium har nått hela världen.
 
minJesus: Frälsningen 57, Summering 7, Evangelium ska ut till alla
 
Frälsningen 58, Summering 8, Jesus är vårt allt
 
Bibeln avslutas med att förklara att det är Jesus som är början och slutet. Ja han är vårt allt. Och det är genom honom som vi har tillträde till Guds stad Guds Jerusalem.
 
Genom Bibelns profetior kan vi som Kristna se var vi är i tiden och se hur Guds plan uppfylls. Och livet kommer att gå vidare som vanligt till den tid när Jesus slutligen kommer och det är snart.
 
Och Bibelns slutönskan är Jesu Nåd till oss alla. Något som vi alla behöver.
 
minJesus: Frälsningen 58, Summering 8, Jesus är vårt allt
 
Karl Håkan
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar