onsdag 13 januari 2021

Jesus presenteras 5, Jesus lever

 

Jesus presenteras 5,
Jesus lever
 

Jesus lever och han är den förste som uppstått från de döda. Hans uppståndelse visar att det finns evigt liv också för oss.
 
Och att Jesus lever det kan vi som se på att Uppenbarelseboken stämmer. Mycket av det som står där har redan slagit in. Och så är det med många av profetiorna i Bibeln.
 
Upp 1:5. Och från Jesus Kristus det säkra vittnet, den förstfödde från de döda, och jordens kungars herre, han som älskar oss, och badar [tvättar] oss från våra synder med sitt blod.
 
Att Jesus lever det kan vi som vi sa se av alla profetior som slagit in i Uppenbarelseboken. Hela Uppenbarelseboken är ju Jesus som talat genom och där har vi t ex TV i Upp 13:14 – 15. Vi har internet i Upp 13;16 – 18. Vi har TV satelliterna i Upp 14:6 – 11. Vi har evangelium om Jesus som molntjänst i Upp 14:14. Etc.
 
Det här är profetior som ingen vanlig människa kunnat göra utan de visar att Jesus är just en Gud. Han vet allt och han lever när han talar med Johannes runt 90 e.Kr. Alltså 60 år efter det han hängde på korset. Och han lever än idag, det kan alla Kristna intyga som bett och fått sina böner besvarade.
 
Jesus är alltså uppstånden och lever och det är därför som han har makt och han är den första som uppstått från de döda på det viset han gjorde.
 
Och att han var den första kan vi också läsa i 1 Mos 1:1, alltså Bibelns första vers.
 
1 Mos 1:1 < Trad: > I början skapade Gud himmelen och jorden.
| < Alt: > Genom den förstfödde skapar Gud det väldiga namnet och den fasta grunden.
 
Den förstfödde här var Jesus det var genom honom som allt skapades, och det var hans väldiga namn Jesus och hans fasta grund. Frälsningen som gett oss alla liv.
 
Jesus lever och därför ska vi leva
 
Karl Håkan

 
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar