söndag 17 januari 2021

Jesus presenteras 9, Jesu ära är Evig

 

Jesus presenteras 9,
Jesu ära är Evig


 
Jesus är evig, men han inte bara är evig utan hans ära är evig. Det är genom honom också vi får evigheten. Och därför får vi ära honom, hylla honom för att han gett oss Evigheten.
 
Evigheten är något som vi människor har svårt att förstå. Och det konstiga är att vi också har svårt att förstå att tiden skulle tar slut för då undrar men vad kommer sedan.
 
Men i Jesus i hans Ande finns allt tid samtidigt. All ära och makt till Jesus. En ära och en makt som också vi får del i när vi kommer till honom och han blir en del av oss.
 
Upp 1:6. Och han gör oss till kungar och präster till Gud och sin fader. Hos honom finns ära och makt i evigheters evigheter, Amen.
 
Tack vare att vi är människor, att vi minns så finns det som varit i vår hjärna. Och tack vare vår förmåga att dra slutsatser om det som varit och det som därför kommer så finns också framtiden i vår hjärna.
 
Så egentligen är vi evighetsvarelser, och det är det Jesus förverkligar i oss när vi tar emot honom.
 
Jesus är sanningen, det är en sak vi möter gång på gång i Bibeln, och ju mer vi alltså fyller oss med sanningen ju mer av Evigheten har vi i oss.
 
Och som kristna är evigheten inte bara en tanke utan ett liv. Vi har evigt liv i Jesus. Och det vet vi alltså eftersom Jesus lever idag, Fast han dog för 2000 år sedan snart. Han uppstod och han finns ibland oss. Han är Evig och vi är alltså också Eviga när vi är i honom. Alltså inte bara en tanke om Evigheten utan ett faktiskt Evigt liv.
 
Det är därför vi ska hylla honom, ge honom ära för att han ger oss Evigt liv.
 
Tittar vi på världen idag och den ”Ta bort Jesus rörelse” som just nu är igång så inser man att i förlängningen av den så kommer mänskligheten inte att han någon framtid utan att gå under. Men genom Jesus kommer vi att få en framtid, Jesus kommer att rädda oss och ta över och i honom kommer mänskligheten att ha Evigheten. Det är endast i Jesus som det finns en framtid. Det är också därför all ära är hans.
 
Och när vi kommer till honom får vi del i hans ära och makt och liv i Evighet. Vi blir ett med honom, och det är därför som vi är godkända hos Gud. Eftersom Jesus betalt priset för oss alla.
 
Karl Håkan

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar