torsdag 14 januari 2021

Jesus presenteras 6, Jesus är alla konungars Herre

 
Jesus presenteras 6,
Jesus är alla konungars Herre
 

Det är Jesus som ska styra Jorden. Han är alla konungars Herre. Alla regenters överhuvud. Det är genom Jesus som vi kan få nationer som fungerar. Den moderna demokratin fungerar inte utan Jesus. Det har vi sett mer och mer nu för tiden när de slängt ut Jesus ur våra länder. Då faller allt samman.
 
Upp 1:5. Och från Jesus Kristus det säkra vittnet, den förstfödde från de döda, och jordens kungars herre, han som älskar oss, och badar [tvättar] oss från våra synder med sitt blod.
 
Nej lösningen på det vi ser idag är att Jesus åter kommer till heders. Att Jesus på nytt blir det man styr länder efter. Och det kommer att bli så, det kan vi se när vi läser om 1000 års riket. Där kommer de som styr att sitta på troner ihop med Jesus.
 
Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.
 
Och redan nu är det Jesu vilja som genomförs, det kan vi läsa i Upp 15:3 – 4.
 
Upp 15:3. Och de sjunger Guds tjänare Moses sång och Lammets sång, de sjunger [förklarar]: Väldiga och fantastiska [underbara, förunderliga] är dina gärningar, Jesus [Herre] Gud den allsmäktige. Rättfärdiga och sanna dina vägar, du de heligas [folkens (annan grundtext)] kung.
Upp 15:4. Vem ivrar [lyder, fruktar] verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] synliggörs [klargörs, manifesteras].
 
Och samma sak kan vi läsa om i Ps 2.
 
Ps 2:1. Varför är hedningarna rasande och folk larmar om det värdelösa.
Ps 2:2. Jordens konungar reser sig och furstarna rådslår tillsammans, på grund av [mot] Jesus [Jashve] och på grund av [mot] Messias [en smord].
Ps 2:3. Låt oss slita av deras band och låt oss kasta av oss deras rep.
Ps 2:4. Min Herre sitter i himmelen, han skrattar, han förlöjligar dem.
Ps 2:5. Då talar han till dem i ilska och i sin vrede skakar han om [ansätter han] dem.
Ps 2:6. För jag har insatt min konung på Sion, mitt heliga berg.
Ps 2:7. Jag förkunnar Guds beslut, Jesus [Jashve], säger han, är min son, den jag födde dig den dagen.
Ps 2:8. Begär från mig, och jag ger dig hedningarna [folken] som din arvedel [besittning] och din egendom intill jordens ändar.
Ps 2:9. Du slår sönder dem med järn stav, som formade saker krossar du dem.
Ps 2:10.  Och nu konungar, i hans förstånd hans fostran [tuktan], led jorden.
Ps 2:11. Tjäna Jesus [Jashve] så att man ser det [i vördnad, i rädsla] och gläd er så att ni skakar [skälver, genomilas].
Ps 2:12. Beväpna dig med [Brinn för] renhet [sonen, arvtagaren, den älskade], vänd om från vrede [så att han inte är rasande], så att ni [och] inte går förlorade, för han brinner nästan som vore det med raseri, lycklig du som helt förtröstar på [har sin tillflykt till, hoppas på] honom.
 
Här ser man samma sak att det är Jesus man ska tjäna och det här tillståndet vi ser idag där man försöker att få bort Jesus, bara skrattar Gud åt, för han vet det går inte. Det är Jesus som har den yttersta makten och så kommer det att förbli.
 
Karl Håkan

 
 
 
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar