måndag 4 januari 2021

Frälsningen 55, Summering 5, Frälsningen finns hos Jesus

 

Frälsningen 55,
Summering 5,
Frälsningen finns hos Jesus
 

När vi fortsätter att läsa om Guds Jerusalem och hur fantastiskt det är så får vi mer och mer se att det är Jesus där som gör det fantastiskt.
 
Han är vårt ljus, och det är honom vi ska lovprisa. Och för en Kristen finns inget jordiskt tempel för Jesus är vårt tempel och Jesus finns överallt. Så som kristen kan man alltid fira Jesus var män än är.
 
Frälsningen 26, För Jesus är inte plats det viktiga
 
Jesus finns överallt. När man möter Jesus kan man göra det var man vill. Hans kraft är lika stor överallt. Det är därför som man inte behöver något Tempel när man ber till Jesus. Jesus själv är vårt Tempel.
 
Upp 21:22. Och jag ser inget tempel i den, för Jesus [Herren] Gud, den allsmäktige och Lammet är dess tempel.
 
Frälsningen 26, För Jesus är inte plats det viktiga (minjesus.blogspot.com)
 
Frälsningen 27, Jesus är vårt ljus
 
Åter ser vi det här att Jesus är vårt ljus och hans ljus är tillräckligt det är det fulla ljuset. Vi mötte det här tidigare i Upp 21:11.
 
Ljus står för kunskap och visdom och det är i Jesus som vi ska ha vår kunskap. Det är hans visdom som ska leda oss.
 
Upp 21:23. Och staden behöver inte solen eller månen för att ha ljus i sig, för Guds strålglans lyser i den och dess lampa är Lammet.
 
Frälsningen 27, Jesus är vårt ljus (minjesus.blogspot.com)
 
Frälsningen 28, Jesus är värd ära och lovprisning
 
Jesus är värd all lovprisning för det är hans offer som har gett oss frälsning. Det var Jesus som bar alla våra synder och tog straffet på sig.
 
Upp 21:23. Och staden behöver inte solen eller månen för att ha ljus i sig, för Guds strålglans lyser i den och dess lampa är Lammet.
Upp 21:24. Och folken, som frälsas [räddas] skall vandra i dess ljus och jordens konungar [herrar] bär sin ära och lovprisning in i den.
 
Upp 21:26. Och man skall bära folkens ära och lovprisning till den.
 
Frälsningen 28, Jesus är värd ära och lovprisning (minjesus.blogspot.com)
 
Frälsningen 29, Frälsningen är för Evigt
 
Frälsning kommer alltid att finnas. För den som söker sig till Jesus kommer Jesus alltid att stå med den öppna famnen. Det kan vi se här för det står ju att Portarna kommer ständigt att vara öppna.
 
Men givetvis finns det en gräns och det är att en person som söker sig till Jesus och tar emot frälsning han måste göra det medan han lever.
 
Upp 21:25. Och dess portar skall inte stängas på hela dygnet, för det skall inte vara natt där.
 
minJesus: Frälsningen 29, Frälsningen är för Evigt
 
Frälsningen 30, I Guds stad är alla frälsta
 
Ingen kommer in i Guds stad som inte är frälst. Nu ser vi det igen. Det är viktigt, därför tas det en andra gång. Och vi kommer faktiskt att möte det en tredje gång längre fram. Det här är en absolut sanning.
 
Synd får inte finnas i Guds stad och det är bara genom frälsning vi blir av med den. Det är genom Jesu försoning som vi blir rena från synd.
 
Upp 21:27. Och ingen som gör orenheter [världsligheter, vanhelgar] och som ägnar sig åt avgudadyrkan [styggelser] och lögn [oärlighet], kommer någonsin in i den, utan endast de som är skrivna i livets bok, Lammets.
 
Frälsningen 30, I Guds stad är alla frälsta (minjesus.blogspot.com)
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar