torsdag 21 januari 2021

Jesus presenteras 13, Johannes ser Jesus

 

Jesus presenteras 13,
Johannes ser Jesus
 

Jesus är bland sina församlingar. De är som ljusstakar i en mörk tid. Och de är rena genom Jesu blod.
 
Jesus liknar en människa. En människoson, men han är ren, han är ädel som Guld. Och han ser genom allt. Hans ögon är som eldslågor. Jesus avslöjar allt.
 
Upp 1:12. Och jag vänder mig om för att se rösten som talar med mig och när jag vänder mig om ser jag 7 ljusstakar av guld.
Upp 1:13. Och i mitten av de 7 ljusstakarna, såsom en människoson, iklädd en dräkt som når till fötterna, och med livbälte av guld kring bröstet.
Upp 1:14. Och huvudet hans och håret är vitt [skinande], som vit [skinande] ull, som snö, och hans ögon är som flammande eld.
Upp 1:15. Och hans fötter är som brons, som glödgas i ugn, och hans röst är som ljudet av många vatten.
Upp 1:16. Och han har 7 stjärnor i sin högra hand och ett tveeggat svärd som kommer ut ur hans mun, och hans utseende är som solen, när den skiner i sin kraft.
 
Jesus är stabil och kraftfull, hans fötter är som brons, han är den fasta klippan som vi kan stå på. I honom har vi styrka,
 
Och han kommer att höras över hela världen. Vatten står för hednafolk och det är genom dem som hans Evangelium har spridits. Hans röst är som det står som många vatten. Jesus talar genom oss alla som tror på honom.
 
Och Jesu ord är som ett svärd. Det är effektivt och genom borrar varje motståndare. Och det här möter vi också när vi ser Jesus i Upp 19.
 
Upp 19:15. Och ur hans mun går ett skarpt svärd ut, för med det skall han slå folken och han skall valla dem med en järn stav, och han trampar vinpressen för vredens vin och Guds den allsmäktiges straff.
 
Och Jesus är som Solen. Det här möter vi redan i 1 Mos 1 där Gud gör de två ljusen, alltså Solen och månen, på Himlen. Det är Jesus och hans församling. Och som vi vet så föddes Jesus ju det 4:e årtusendet.
 
1 Mos 1:14 <Trad:> Och Gud sade: Det skall bli lysande kroppar på himlavalvet, till att skilja mellan dagen och mellan natten, och det skall vara till tecken och till högtider och till dagar och till år.
1 Mos 1:15 <Trad:> Och det skall bli lysande kroppar på himlavalvet till att verkligen ge ljus på marken, och det blev så.
1 Mos 1:16 <Trad:> Och Gud gjorde de två stora ljusen, det större till att härska på dagen och det mindre till att härska på natten, och stjärnorna.
 
Vi möter det här också i Upp 19 i samband med Jesu kommande. Där står Ängeln i Solen. Det är alltså Jesus som talar.
 
Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
 
Jesus är Solen, Där han är, är allt uppenbart. Hans ljus är så starkt att allt syns.
 
Karl Håkan

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar