onsdag 27 januari 2021

Jesus presenteras Summering

 

Jesus presenteras
Summering


 
Uppenbarelsebokens första kapitel är en presentation av Jesus. Jesus är evig, han lever, han har makten, och han har sina 7 församlingar som verkar på jorden.
 
Johannes har skrivit uppenbarelseboken och den är de ord som Jesus har givit honom och den är profetisk och talar om vad som ska komma.
 
Jesus presenteras 1, Det är Jesus själv som talar i Uppenbarelseboken
 
Det är intressant att läsa Uppenbarelseboken för det är Jesu själv som talar i den. Det får vi reda på när vi läser den första versen. Det är genom sin Gudom som Jesus vet allt det här.
 
Och Johannes är den som får skriva ner det.
 
Och det som är intressant mer i det här är att när vi läser vissa delar av det så finner vi att det är just vår tid Jesus talar om.
 
Upp 1:1. Jesu Kristi uppenbarelse, som Gud ger till honom, för att visa sina tjänare det som snart skall ske, och som han talar om och sänder ut genom sin ängel [sändebud] till sin tjänare Johannes.
Upp 1:2. Han som rapporterar Guds beskrivning [berättelse, ord] och Jesu Kristi vittnesbörd, allt som han ser.
 
https://minjesus.blogspot.com/2021/01/jesus-presenteras-1-det-ar-jesus-sjalv.html
 
Jesus presenteras 2, Uppenbarelseboken är till Välsignelse
 
Det är en välsignelse att läsa Uppenbarelseboken, för man blir styrkt i sin tro när man ser hur profetian har gått och går i uppfyllelse.
 
Och det är därför viktigt att vi öppnar ögonen idag och ser verkligheten idag när vi läser Uppenbarelseboken och inte låter gamla tolkningar gälla som är inaktuella.
 
Upp 1:3. Välsignad är den som läser och de som hör orden i profetian och bevarar det som är skrivet i den, ty tiden är nära.
 
https://minjesus.blogspot.com/2021/01/jesus-presenteras-2-uppenbarelseboken.html
 
Jesus presenteras 3, Uppenbarelseboken är till för de Kristna
 
Uppenbarelseboken är ställd till de 7 församlingarna. Och primärt till församlingarna som på den tiden låg i det som idag är Turkiet,
 
Men när man tittar efter så ser man att de 7 församlingarna också är de olika Kristna församlingarna genom tiderna och Uppenbarelseboken är alltså ställd till alla Kristna genom tiderna. Ja faktiskt också till Muslimerna eftersom en av församlingarna, Tyatira, är just Islam.
 
Upp 1:4. Johannes, till de 7 församlingarna, de i Asien, nåd till er och frid från den som är och som var, och som kommer, och från de 7 andar, som är framför hans tron.
 
https://minjesus.blogspot.com/2021/01/jesus-presenteras-3-uppenbarelseboken.html
 
 
Jesus presenteras 4, Jesus är Gud så han vet allt
 
Jesus är det säkra vittnet, det han säger är sant och det beror på att han är Gud. Han vet allt både det som händer nu, det som har hänt och det som kommer att hända.
 
Det är därför som Jesus är säkerhet och en trygg hamn för oss för han vet vår framtid och kan inte bara säga vad som ska hända utan också styr vår framtid så den blir bra.
 
Och därför kan man läsa Uppenbarelseboken med visshet om att det som står där kommer att hända. Ja eftersom vi lever nära Jesu kommande idag så kan vi se att det mesta faktiskt redan har hänt.
 
Vilket visar att Jesus är Gud som kunde säga det här, och likaså att han som det står ska regera över hela världen och verkligen bli allas Kung.
 
Upp 1:5. Och från Jesus Kristus det säkra vittnet, den förstfödde från de döda, och jordens kungars herre, han som älskar oss, och badar [tvättar] oss från våra synder med sitt blod.
 
https://minjesus.blogspot.com/2021/01/jesus-presenteras-4-jesus-ar-gud-sa-han.html
 
Jesus presenteras 5, Jesus lever
 
Jesus lever och han är den förste som uppstått från de döda. Hans uppståndelse visar att det finns evigt liv också för oss.
 
Och att Jesus lever det kan vi som se på att Uppenbarelseboken stämmer. Mycket av det som står där har redan slagit in. Och så är det med många av profetiorna i Bibeln.
 
Upp 1:5. Och från Jesus Kristus det säkra vittnet, den förstfödde från de döda, och jordens kungars herre, han som älskar oss, och badar [tvättar] oss från våra synder med sitt blod.
 
https://minjesus.blogspot.com/2021/01/jesus-presenteras-5-jesus-lever.html
 
Jesus presenteras 6, Jesus är alla konungars Herre
 
Det är Jesus som ska styra Jorden. Han är alla konungars Herre. Alla regenters överhuvud. Det är genom Jesus som vi kan få nationer som fungerar. Den moderna demokratin fungerar inte utan Jesus. Det har vi sett mer och mer nu för tiden när de slängt ut Jesus ur våra länder. Då faller allt samman.
 
Upp 1:5. Och från Jesus Kristus det säkra vittnet, den förstfödde från de döda, och jordens kungars herre, han som älskar oss, och badar [tvättar] oss från våra synder med sitt blod.
 
https://minjesus.blogspot.com/2021/01/jesus-presenteras-6-jesus-ar-alla.html
 
Jesus presenteras 7, Jesu blod renar oss från alla synd
 
Det är genom Jesus som vi är godkända hos Gud. Det är Jesu blod som renar oss. Jesus har betalt skulden för oss med sin död. Jesus var oskyldig, hade inte gjort något brottsligt, men fick det värsta straffet ändå. Det straffet gäller för oss alla. I Jesus har alla våra fel sonats.
 
För en icke Kristen kan det låta konstigt, men det är något som fungerar och har visat sig göra det genom århundradena.
 
Upp 1:5. Och från Jesus Kristus det säkra vittnet, den förstfödde från de döda, och jordens kungars herre, han som älskar oss, och badar [tvättar] oss från våra synder med sitt blod.
 
https://minjesus.blogspot.com/2021/01/jesus-presenteras-7-jesu-blod-renar-oss.html
 
Jesus presenteras 8, De kristna blir Konungar och Präster genom Jesu försoning
 
De Kristna ska styra världen. Det är ett av budskapen här i Uppenbarelseboken. Och varför ska de det. Jo det ska de när de tagit emot Jesus. När de fått Jesus i sig, När de blivit ett med Jesus. Då ska de styra för då är det Jesus som styr genom dem.
 
Upp 1:6. Och han gör oss till kungar och präster till Gud och sin fader. Hos honom finns ära och makt i evigheters evigheter, Amen.
 
https://minjesus.blogspot.com/2021/01/jesus-presenteras-8-de-kristna-blir.html
 
Jesus presenteras 9, Jesu ära är Evig
 
Jesus är evig, men han inte bara är evig utan hans ära är evig. Det är genom honom också vi får evigheten. Och därför får vi ära honom, hylla honom för att han gett oss Evigheten.
 
Evigheten är något som vi människor har svårt att förstå. Och det konstiga är att vi också har svårt att förstå att tiden skulle tar slut för då undrar men vad kommer sedan.
 
Men i Jesus i hans Ande finns allt tid samtidigt. All ära och makt till Jesus. En ära och en makt som också vi får del i när vi kommer till honom och han blir en del av oss.
 
Upp 1:6. Och han gör oss till kungar och präster till Gud och sin fader. Hos honom finns ära och makt i evigheters evigheter, Amen.
 
https://minjesus.blogspot.com/2021/01/jesus-presenteras-9-jesu-ara-ar-evig.html
 
Jesus presenteras 10, När Jesus kommer, kommer alla att se det
 
Det här är en vers som kullkastar den så kallade uppryckelsen. Där säger man ju att plötsligt ska alla troende som har olja i sina kärl ryckas upp i ett ögonblick och försvinna ut i Rymden.
 
Men i Upp 1:7 står ju att varje öga ska se honom, och ska begråta att man dödade honom. Ska det gå ihop sig måste Jesus komma tillbaka två gånger, men det hittar vi ingen stans i Bibeln att han ska göra.
 
Upp 1:7. Se, han kommer bland [med] skyarna och varje öga skall se honom, och honom som de har genomborrat [spetsat], och de skall begråta honom, alla jordens [landets] folk, Ja, Amen.
 
https://minjesus.blogspot.com/2021/01/jesus-presenteras-10-nar-jesus-kommer.html
 
Jesus presenteras 11, Jesu makt är oändlig
 
Jesus är herre både över tid och rum. Han finns alltid. Jesus finns från tidens begynnelse till tidens slut. Och hans makt är oändligt.
 
Därför kan vi lita på Jesus. Även om det ibland ser konstigt ut, så kommer Jesus att vara den som segrar till sist. Idag är vi inne i en period där ondskan tar för sig och man undrar vad som händer. Men även idag är det alltså Jesu vilja som genomförs.
 
Upp 1:8. Jag är Alfa och Omega, början [upphovet, principen] och slutet [resultatet, ändamålet], säger han Jesus [Herren], som är och som var och som kommer, den allsmäktige.
 
https://minjesus.blogspot.com/2021/01/jesus-presenteras-11-jesu-makt-ar.html
 
Jesus presenteras 12, Johannes fylld av Ande, får uppenbarelserna av Jesus
 
Johannes har skrivit uppenbarelseboken på uppmaning av Jesus. Det är Jesus som gett honom orden genom den Helige Ande. Jesus har Evigheten i sig och är allsmäktig. Johannes är förföljd och sitter på ön Patmos, och där får han uppenbarelsen.
 
Uppenbarelseboken är ställd till alla församlingar genom tiderna, Och de församlingar som låg i Turkiet då får idag känna som representanter för oss alla.
 
Upp 1:9. Jag, Johannes och er broder och delaktig i nöden [plågan, förföljelsen] och i Jesu Kristi kungadöme och trofasthet, Jag finns på ön som kallas Patmos, på grund av Guds ord och på grund av Jesu Kristi vittnesbörd.
Upp 1:10. Jag kommer i ande på Jesu [Herrens] dag, och jag hör en röst [ljud] bakom mig som en väldig trumpet [basun].
Upp 1:11. Han säger: Jag är Alfa och Omega, den förste och den siste, och skriv i en bok det du ser och sänd till församlingarna i Asien, till Efesus och till Smyrna och till Pergamon och till Tyatira och till Sardes och till Filadelfia och till Laudikea.
 
https://minjesus.blogspot.com/2021/01/jesus-presenteras-12-johannes-fylld-av.html
 
Jesus presenteras 13, Johannes ser Jesus
 
Jesus är bland sina församlingar. De är som ljusstakar i en mörk tid. Och de är rena genom Jesu blod.
 
Jesus liknar en människa. En människoson, men han är ren, han är ädel som Guld. Och han ser genom allt. Hans ögon är som eldslågor. Jesus avslöjar allt.
 
Upp 1:12. Och jag vänder mig om för att se rösten som talar med mig och när jag vänder mig om ser jag 7 ljusstakar av guld.
Upp 1:13. Och i mitten av de 7 ljusstakarna, såsom en människoson, iklädd en dräkt som når till fötterna, och med livbälte av guld kring bröstet.
Upp 1:14. Och huvudet hans och håret är vitt [skinande], som vit [skinande] ull, som snö, och hans ögon är som flammande eld.
Upp 1:15. Och hans fötter är som brons, som glödgas i ugn, och hans röst är som ljudet av många vatten.
Upp 1:16. Och han har 7 stjärnor i sin högra hand och ett tveeggat svärd som kommer ut ur hans mun, och hans utseende är som solen, när den skiner i sin kraft.
 
https://minjesus.blogspot.com/2021/01/jesus-presenteras-13-johannes-ser-jesus.html
 
Jesus presenteras 14, Jesus är helt överväldigande i sin makt
 
Att Jesus är helt överväldigande i sin makt ser vi på Johannes som faller till marken när han ser Jesus. Men hos Jesus behöver man inte vara rädd. Han är vår vän. Han tar hand om oss.
 
Upp 1:17. Och då jag ser honom faller jag mot hans fötter som död, och han lägger sin högra hand på mig och säger till mig: Var inte rädd, jag är den förste och den siste.
Upp 1:18. Och levande, och jag blev död, och se jag är levande i evigheternas evigheter, Amen. Och jag har helvetets [dödsrikets] och dödens nycklar.
 
https://minjesus.blogspot.com/2021/01/jesus-presenteras-14-jesus-ar-helt.html
 
Jesus presenteras 15, Jesus lever
 
Jesus lever, det vet den som mött honom. Den som upplevt hans frälsning. Den som har upplevt bönesvar på till synes omöjliga saker. Jesus finns och han lever,
 
Och vi kan också se det när vi läser Uppenbarelseboken och ser hur Jesu Profetia har gått i uppfyllelse, Hur TV profeterades och det kom. Hur www profeterades och vi har det idag. Hur Satellit TV profeterades och vi har det idag. Hur Evangelium om Jesus som molntjänst profeterades och vi har det idag.
 
Om man inte ser det på annat sätt så ser man det på hur Profetiorna har gått i uppfyllelse och hur Jesus defakto tagit över världen.
 
Upp 1:17. Och då jag ser honom faller jag mot hans fötter som död, och han lägger sin högra hand på mig och säger till mig: Var inte rädd, jag är den förste och den siste.
Upp 1:18. Och levande, och jag blev död, och se jag är levande i evigheternas evigheter, Amen. Och jag har helvetets [dödsrikets] och dödens nycklar.
 
https://minjesus.blogspot.com/2021/01/jesus-presenteras-15-jesus-lever.html
 
Jesus presenteras 16, Eftersom Jesus lever ska vi leva
 
Jesus har nycklarna till dödsriket. Det är han som bestämmer över liv och död. Det är det han fick när han uppstod. När han besegrade döden genom sitt offer. Och därmed ger han oss också evigt liv genom sin seger.
 
Upp 1:17. Och då jag ser honom faller jag mot hans fötter som död, och han lägger sin högra hand på mig och säger till mig: Var inte rädd, jag är den förste och den siste.
Upp 1:18. Och levande, och jag blev död, och se jag är levande i evigheternas evigheter, Amen. Och jag har helvetets [dödsrikets] och dödens nycklar.
 
https://minjesus.blogspot.com/2021/01/jesus-presenteras-16-eftersom-jesus.html
 
Jesus presenteras 17 Uppenbarelseboken är profetisk
 
Bibeln är profetisk, och det gäller i högsta grad Uppenbarelseboken. Det är något man kan se idag för idag har mycket av det som står i Uppenbarelseboken gått i uppfyllelse.
 
Upp 1:19. Skriv, det du ser, och det som är, och det som skall komma att hända här efter.
 
https://minjesus.blogspot.com/2021/01/jesus-presenteras-17-uppenbarelseboken.html
 
Jesus presenteras 18, Församlingarna hör till Jesus
 
Församlingarna i Uppenbarelseboken är 7 och de tillhör Jesus, och han har sänt sina sändebud till dem.
 
Och här i den sista versen i Uppenbarelsebokens presentation av Jesus får vi se honom tillsammans med sina församlingar.
 
Upp 1:20. Hemligheten med de 7 stjärnorna som du ser på min högra sida och de 7 gyllene ljus stakarna, den är att, de 7 stjärnorna är de 7 församlingarnas sändebud [änglar], och de 7 ljus stakarna som du ser är församlingarna.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar