fredag 15 januari 2021

Jesus presenteras 7, Jesu blod renar oss från alla synd

 

Jesus presenteras 7,
Jesu blod renar oss från alla synd


 
Det är genom Jesus som vi är godkända hos Gud. Det är Jesu blod som renar oss. Jesus har betalt skulden för oss med sin död. Jesus var oskyldig, hade inte gjort något brottsligt, men fick det värsta straffet ändå. Det straffet gäller för oss alla. I Jesus har alla våra fel sonats.
 
För en icke Kristen kan det låta konstigt, men det är något som fungerar och har visat sig göra det genom århundradena.
 
Upp 1:5. Och från Jesus Kristus det säkra vittnet, den förstfödde från de döda, och jordens kungars herre, han som älskar oss, och badar [tvättar] oss från våra synder med sitt blod.
 
Vi är alla syndare, alla är vi ofullkomliga, men genom Jesus blir vi godkända inför Gud. När Gud ser oss ser han Jesus, som är i oss när vi tagit emot Jesu frälsning.
 
Och det här kan man också kalla för att bli född på nytt. När man tar emot Jesu försoning då blir man så totalt annorlunda att man blir som en ny människa. Och det här säger Jesus själv i Joh 3:3.
 
Joh 3:3. Jesus svarar och säger till honom: Sant ja helt visst [Amen amen] säger jag dig, om man inte blir född på nytt [ovanifrån], kan man inte se Guds rike.
 
Ja när vi får Jesus i oss blir vi totalt omvandlade, vi blir som en ny skapelse, som födda på nytt. Det är i Jesus vi ska leva då tar han hand om oss och vi får det liv som Gud vill ha hos oss.
 
Karl Håkan

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar