torsdag 7 januari 2021

Frälsningen 58, Summering 8, Jesus är vårt allt

 

Frälsningen 58,
Summering 8,
Jesus är vårt allt
 

Bibeln avslutas med att förklara att det är Jesus som är början och slutet. Ja han är vårt allt. Och det är genom honom som vi har tillträde till Guds stad Guds Jerusalem.
 
Genom Bibelns profetior kan vi som Kristna se var vi är i tiden och se hur Guds plan uppfylls. Och livet kommer att gå vidare som vanligt till den tid när Jesus slutligen kommer och det är snart.
 
Och Bibelns slutönskan är Jesu Nåd till oss alla. Något som vi alla behöver.
 
Frälsningen 42, Jesus är början och slutet och allt däremellan
 
Jesus är Alfa och Omega, början och slutet, enligt Upp 22:13, men det är inte allt han är också allt däremellan. Man ska alltid ha Jesus med sig. Han är vårt stöd och han tar hand om oss.
 
Upp 22:13. Jag är Alfa och Omega, början och slut [resultat], den förste och den siste.
 
minJesus: Frälsningen 42, Jesus är början och slutet och allt däremellan
 
Frälsningen 43, Följ Jesus
 
I frälsningen finns en enorm välsignelse, men för att få del av den måste man bli Jesu lärjunge, gå Jesu väg. Följa hans befallningar. Då får man del av det Eviga livet och då får man del i all fantastisk välsignelse som finns i Guds stad, Det himmelska Jerusalem.
 
Upp 22:14. Välsignade är de som gör hans befallningar [(annan grundtext:) som tvättar sina kläder], för rätten till livets träd skall vara deras, och de skall komma in genom portarna till staden.
 
minJesus: Frälsningen 43, Följ Jesus
 
Frälsningen 44, Synderna dominerar dagens värld
 
Det här är något väldigt viktigt. Det Gud tar upp 3 gånger är det absolut viktigaste, det är saker som absolut inte får bli fel. Och här tar Gud för 3:e gången upp synderna i Upp 21 och 22, de får inte finnas i Guds rike, i Guds stad.
 
Och ser vi efter ser vi hur alla de här synderna dominerar i Dagens värld.
 
Upp 22:15. Men utanför är hundarna [de onda och orena människorna] och trollkarlarna [förgiftarna] och horkarlarna [de manliga prostituerade, de otuktiga] och mördarna och avgudadyrkarna och alla som älskar och som nyttjar lögn.
 
minJesus: Frälsningen 44, Synderna dominerar dagens värld
 
Frälsningen 45, Som Kristna ser vi tiden
 
Jesus låter oss se var vi är i tiden. När ändens tid är på gång ska vi se det. Jesus vill det, han har talat om hur det kommer att bli, därför är vi inte blinda.
 
Jesu ljus kommer att lysa så man ser det, t o m innan han kommer.
 
Upp 22:16. Jag Jesus har sänt [sänder] min ängel [sändebud] för att vittna om detta för er i församlingen. Jag är Davids rot och stam, den strålande morgon stjärnan.
 
minJesus: Frälsningen 45, Som Kristna ser vi tiden
 
Frälsningen 46, Jesu ljus syns redan
 
Jesu ljus lyser redan, det är det som menas med att Jesus är den strålande morgonstjärnan. Redan innan Jesus kommer så kan vi se hans ljus. Redan innan solen går upp så förmedlar, reflekterar, morgonstjärnan Solens ljus.
 
Upp 22:16. Jag Jesus har sänt [sänder] min ängel [sändebud] för att vittna om detta för er i församlingen. Jag är Davids rot och stam, den strålande morgon stjärnan.
 
minJesus: Frälsningen 46, Jesu ljus syns redan
 
Frälsningen 47, Jesus kommer snart
 
Jesus kom, kom”. Vi får ropa på honom i denna tid. Vi ser idag hur ondskan tar över del efter del. Snart finns inget kvar för oss Kristna. Det är dags att ropa:
 
Jesus kom, vi behöver dig!!
 
Upp 22:17. Och anden och bruden säger: Kom. Och den som hör säger kom, och den som törstar kommer, och den som vill, mottar livets vatten fritt [gratis].
 
Upp 22:20. Han som intygar det här säger: Ja jag kommer snart, Amen. Ja kom Herre Jesus.
 
minJesus: Frälsningen 47, Jesus kommer snart
 
Frälsningen 48, Frälsningen är gratis
 
Frälsningen är gratis, tänks så fantastiskt. Det viktigaste för en människa är gratis. Och ändå är det ovärderligt. Jesus har betalt priset för oss och gett oss frälsningen gratis. Fritt och för intet.
 
Upp 22:17. Och anden och bruden säger: Kom. Och den som hör säger kom, och den som törstar kommer, och den som vill, mottar livets vatten fritt [gratis].
 
minJesus: Frälsningen 48, Frälsningen är gratis
 
Frälsningen 49, Guds ord är Guds ord och inget vi ska ändra på
 
Guds ord Bibeln är heligt och oföränderligt. Det är inget vi ska ändra på för Gud vet vad han har skrivit, och han har ett syfte med varje ord i Bibeln. Hela Bibeln, allt Guds ord är ju inspirerat av Gud.
 
Upp 22:18. Jag intygar för en var som hör dessa ord i denna profetias bok, om någon lägger till något till detta, skall Gud på honom lägga till de plågorna som skrivits om i denna bok.
Upp 22:19. Och om någon tar bort från denna boks profetias ord, skall Gud ta bort hans del från livets bok och från den heliga staden som skrivits om i denna bok.
 
minJesus: Frälsningen 49, Guds ord är Guds ord och inget vi ska ändra på
 
Frälsningen 50, Bibelns slutönskan är Jesu nåd till alla
 
Jesu nåd är det vi alla behöver och avslutningsversen i Bibeln vill ge oss just det.
 
Bibeln sista vers handlar om att Jesu nåd nu är förverkligad och att vi alla kan få del i den.
 
Upp 22:21. Vår Herres [Jesu, Jashve], Jesu [Frälsares] Kristi [Messias, den Smordes] nåd [glädje, gåva] vare med er alla, Amen [sant, fast].
 
minJesus: Frälsningen 50, Bibelns slutönskan är Jesu nåd till alla
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar