tisdag 5 januari 2021

Frälsningen 56, Summering 6, Guds Paradis

 

Frälsningen 56,
Summering 6,
Guds Paradis
 

Här får vi möta Guds Paradis. Det är fantastiskt och där finns livet. Det fantastiska liv som Jesus vill ge oss. Och allting utgår från Jesus som vårt offerlamm. Det är i hans försoning som hela det fantastiska kommer fram.
 
Och det är som vi sagt tidigare att det är när vi har denna absoluta försoning. Denna förlåtelse från alla synd. Det är då som sanningen också kommer fram och vi får ett ärligt och fungerande samhälle.
 
 
Frälsningen 31, Guds välsignelse är som en flod
 
Guds välsignelse är ren och klar. Den är något vi alla behöver. Och den kommer från Guds och Lammets tron.
 
Upp 22:1. Och han visar mig en ren flod, med livets vatten, skinande [klart] som kristall, som kommer från Guds och Lammets tron.
 
minJesus: Frälsningen 31, Guds välsignelse är som en flod
 
Frälsningen 32, Nu är bara livets träd i mitten
 
Det är intressant att läsa om träden här i Upp 22 för här finns bara livets träd. Vi minns från berättelsen om Paradiset att där fanns två träd i mitten Livets träd och Kunskapens träd på gått och ont.
 
Upp 22:2. I mitten med dess gata [torg] och floden på båda sidor, är livets träd, som ger 12 skördar, för det ger sin frukt varje månad, och trädets blad är till folkens omsorg [vård, helande].
 
minJesus: Frälsningen 32, Nu är bara livets träd i mitten
 
Frälsningen 33, All förbannelse är borta
 
Ingen ondska ska finnas i Guds stad. Alla förbannelser och onda Andar är borta. Det är Gud och Jesus som regerar. I Guds stad sitter Jesus på tronen.
 
Inga andra kommer upp på tronen. För Jesus är så stark att ingen kommer in i Guds stad bara de som har Jesus i sig. Livet i Jesus.
 
Upp 22:3. Och ingen förbannelse [plåga] skall vara mer, och Guds och Lammets tron skall stå i den, och hans tjänare skall tjäna honom.
 
minJesus: Frälsningen 33, All förbannelse är borta
 
Frälsningen 34, Vi tillhör Jesus
 
Vi ska ha Jesu namn på vår panna. Vi är märkta med honom därför att vi tillhör honom. Och när vi tillhör Jesus får vi se honom precis som han är, vi får se honom ansikte mot ansikte. Vårt fokus är Jesus.
 
Upp 22:4. Och de skall se hans ansikte och hans namn på sina pannor.
 
Frälsningen 34, Vi tillhör Jesus (minjesus.blogspot.com)
 
Frälsningen 35, Jesu ljus tar aldrig slut
 
Guds rike med Jesus som kung kommer att bestå för Evigt, ja i Evigheters evigheter. Jesu ljus är strakt och avslöjar allt. I det ljuset får vi leve i Jesu försoning, för inget annat fungerar i det starka ljuset.
 
Upp 22:5. Och där skall inte vara natt. Och de har inte behov av någon lampa eller solens ljus, för Jesus [Herren] Gud lyser över [på, åt] dem och de skall regera i evigheters evigheter.
 
minJesus: Frälsningen 35, Jesu ljus tar aldrig slut
 
Frälsningen 36, Guds ord är sant och profetiskt
 
Bibeln är en profetisk bok som talar om hur Gud ska frälsa världen. Redan i 1 Mos 1 hittar vi den första profetian i Bibeln där Gud redan från början ritar upp de stora linjerna i hur hans Frälsning av mänskligheten ska gå till.
 
Och idag 3500 år efter det att det skrevs kan vi alltså konstatera att det har blivit så och vi väntar på de sista stegen. Guds skapelse av Människan till sin avbild.
 
Upp 22:6. Och han säger till mig: Dessa ord är tillförlitliga och sanna, och Jesus [Herren] de heliga profeternas Gud, sänder sina änglar [budbärare] för att visa sina tjänare det som snart skall ske [är nödvändigt att ske utan fördröjning].
 
Frälsningen 36, Guds ord är sant och profetiskt (minjesus.blogspot.com)
 
Karl Håkan

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar