söndag 10 januari 2021

Jesus presenteras 2, Uppenbarelseboken är till Välsignelse

 

Jesus presenteras 2,
Uppenbarelseboken är till Välsignelse
 



Det är en välsignelse att läsa Uppenbarelseboken, för man blir styrkt i sin tro när man ser hur profetian har gått och går i uppfyllelse.
 
Och det är därför viktigt att vi öppnar ögonen idag och ser verkligheten idag när vi läser Uppenbarelseboken och inte låter gamla tolkningar gälla som är inaktuella.
 
Upp 1:3. Välsignad är den som läser och de som hör orden i profetian och bevarar det som är skrivet i den, ty tiden är nära.
 
Tyvärr är det så idag att många anser Profetian så svår att de måste ta hjälp av det som tidigare sagts när de ska läsa den. Och på så vis hamnar de i tolkningar som gjordes innan dagens händelser och dagens situation uppstod. Och då visste man inte utan tolkade många saker fel.
 
Och på det här viset genom att man laser gamla uttolkningar kommer man fel på det och får inte ut den välsignelse som finns här i Uppenbarelseboken.
 
Det man ska göra i stället är att läsa utan att studera gamla uttolkningar, Man ska se på dagens situation med dagens tekniska prylar och läsa och då kommer man underfund med att flera av profetiorna stämmer med dagens situation så exakt att det omöjligen kan ha varit en slump. Nej Jesus viste och han är Gud som ser in i framtiden. Ja han formar framtiden.
 
Och det är alltså det som ger välsignelsen när man vågar läsa Uppenbarelseboken tillsammans med Jesus och låta sig styras av hans helige Ande. För då ser man att Jesus lever och att han är en Gud som kan både se in i framtiden och styra den. Jesus är den verklige Guden,
 
Jesus är den verklige Guden, den som i Bibeln själv kallar sig för ”Jag är”, heller som man också kan säga det ”Jag är den som verkligen är” eller ”Jag är den verklige”. Det som på Hebreiska i 3:e person, alltså ”han är”, skrivs YHWH och som uttalas Jahve, eller Jashve, heller Jihoa eller Jishoa eller Jehova, Det finns många förslag och ingen vet riktigt, Men Jesus är alltså den verklige Guden den som verkligen finns och som styr tillvaron.
 
Karl Håkan

 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar