onsdag 20 januari 2021

Jesus presenteras 12, Johannes fylld av Ande, får uppenbarelserna av Jesus

 

Jesus presenteras 12,
Johannes fylld av Ande, får uppenbarelserna av Jesus
 



Johannes har skrivit uppenbarelseboken på uppmaning av Jesus. Det är Jesus som gett honom orden genom den Helige Ande. Jesus har Evigheten i sig och är allsmäktig. Johannes är förföljd och sitter på ön Patmos, och där får han uppenbarelsen.
 
Uppenbarelseboken är ställd till alla församlingar genom tiderna, Och de församlingar som låg i Turkiet då får idag känna som representanter för oss alla.
 
Upp 1:9. Jag, Johannes och er broder och delaktig i nöden [plågan, förföljelsen] och i Jesu Kristi kungadöme och trofasthet, Jag finns på ön som kallas Patmos, på grund av Guds ord och på grund av Jesu Kristi vittnesbörd.
Upp 1:10. Jag kommer i ande på Jesu [Herrens] dag, och jag hör en röst [ljud] bakom mig som en väldig trumpet [basun].
Upp 1:11. Han säger: Jag är Alfa och Omega, den förste och den siste, och skriv i en bok det du ser och sänd till församlingarna i Asien, till Efesus och till Smyrna och till Pergamon och till Tyatira och till Sardes och till Filadelfia och till Laudikea.
 
Det är i den Helige Ande som Johannes får möte Jesus. Gud är Ande och talar genom Anden. Och vi ser här att Jesus har en stark stämma, Den hörs väl. När Jesus talar då hör man det.
 
Jesu ord sträcker sig genom tiderna. De uppenbarelser som Johannes fick gäller än idag. Profetian i uppenbarelseboken stäcker sig från tillfället när Johannes fick den och ända fram till vår tid.
 
Vi har skrivit om TV, Vilddjurets bild i Upp 13:14 – 15 och vi har skrivit om vår totalt genomskinliga värd, som vi har idag där allt på hela jorden syns just som det händer (Upp 15:2) och Jesus viste det här. Hans röst som var som en basun har låtit genom hela kristenheten och dess historia.
 
Och vi ser att det har varit svårt att förstå många av sakerna i Uppenbarelseboken. Och det är ju för att de är så aktuella när de inträffar. Men dessförinnan kan man knappast tänka sig att de ska gå. Det är ju något som gäller både vår TV och den totalt uppkopplade och genomskinliga världen. Det var saker som ingen har förstått. Det gick bara inte tidigare.
 
Men idag är vi där och det är genom att Jesus har skrivit det här som vi vet att han är med oss också i de här tiderna. Han viste och han är Gud, Allsmäktig och Allvetande.
 
Karl Håkan

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar