torsdag 28 januari 2021

Uppenbarelseboken, En Totalsummering

 

Uppenbarelseboken
En Totalsummering
 

Uppenbarelseboken är en mycket innehållsrik och upplysande bok, som talar om vad som ska hände under Kristendomens tid mellan år 0 och fram till vår tid. Men det är inte bara det profetiska utan här tas också upp frågor som t ex vad Guds himmel är och vad Treenigheten är och Jesu roll som frälsaren etc.
 
I den här summeringen går vi igenom olika aspekter på det hela och sätter det också i perspektiv av andra bibelställen än Uppenbarelseboken.  
 
I avsnitten om de 7 församlingarna så får vi se kristendomens utveckling från Jesu tid och fram till vår tid ur olika aspekter.
 
I Upp 13 – 16 har vi en direkt koppling till vår tid och vad som händer idag.
 
I de sista kapitlen får vi titta in i framtiden och vad som är det som ska hända och vad det kommer att innebära.
 
 
Jesus presenteras (Upp 1)
 
Uppenbarelsebokens första kapitel är en presentation av Jesus. Jesus är evig, han lever, han har makten, och han har sina 7 församlingar som verkar på jorden.
 
Johannes har skrivit uppenbarelseboken och den är de ord som Jesus har givit honom och den är profetisk och talar om vad som ska komma.
 
 https://minjesus.blogspot.com/2021/01/jesus-presenteras-summering.html


De 7 Församlingarna (Upp 2 – 3 och 8 - 9)
 
Det är intressant att läsa om de 7 församlingarna och se att det alltså var en profetia på de Församlingar som skulle komma från den tiden när Jesus vandrade omkring här nere första gången och gav oss frälsningen och fram till han kommer för 2:a gången.
 
Vi har här gått igenom alla 7 församlingarna och vilka kyrkor etc. som det blev och här har vi nu totalsummeringen med hänvisningar till alla de olika artiklarna.
 
Förutom att läsa i Upp 2 och 3 hittar man de 7 församlingarna som de 7 basunerna i Upp 8 och 9 och vi ska titta på det i det här avsnittet också. Avsnittet i Upp 8 och 9 är inte som breven i Upp 2 och 3 direkt riktade till församlingarna utan beskriver mera vad som ska hände under de olika församlingarnas tid.
 
 
Efesos, Den Judekristna Församlingen
Den första församlingen var Efesos och det var den Judekristna församlingen som uppstod först i Jerusalem.
 
Sardes, Den första Hednakristna Församlingen
Den andra församlingen var Sardes och det var den första hednakristna församlingen.
 
Pergamon, Den Katolska Kyrkan
Den tredje församlingen var Pergamon, Det var den Katolska Kyrkan som Konstantin skapade på 300 talet. Det var en kyrka som tog in annat än bara Jesus och det är något som Jesus inte gillar.
 
Tyatira, Islam
Tyatira, är den 4:e församlingen och det står för Islam, som växte fram på 600 talet. I brevet till Tyatira kan vi läsa om en profetissa som spider elände och död. Och inom Islam har vi ju Profeten och hans budskap.
 
Vi ser här vad som är det viktigaste i Jesu Budskap till Islam och det är att han faktiskt är Guds son. Något som ju Islam förnekar
 
Sardes, Reformationskyrkorna
Den 5:e församlingen var Sardes, Reformationskyrkorna som kom runt 1500 talet. Jesus säger att de inte gick långt nog i sin reformation.
 
Filadelfia, Väckelsekristendomen
Den 6:e församlingen var Filadelfia, och det var en församling som fortsatte där Sardes hade slutat och som blev den församling som var Kronan på Jesu verk.
 
Laodicea. Demokratirörelsen
Den sista församlingen är Laodicea, och eftersom det betyder folk styre ser vi att det Jesus talar om här är den Demokrati som vi har idag. Det är en Demokrati som kännetecknas av kompromisser. Som alltså varken är varm eller kall utan ljum som det står och det är något som Jesus inte vill ha.
 
Han vill ha en demokrati som går hans väg, som är ren och öppen och har klarsyn.
 
https://minjesus.blogspot.com/2019/09/de-7-forsamlingarna-0-totalsummering.html
 
Guds Himmel (Upp 4)
 
I Upp 4 får vi komma in i Guds himmel och se vad som finns där och vad Gud är.
 
Här har vi totalsummeringen av det här avsnittet ”Guds Himmel” och här ser vi helheten och har länkar till de övriga delarna.
 
Upp 4 visar hur Gud vill ha det, Guds himmel uttrycker Gids vilja och också vilken roll vi människor har i det här. Och man kan också se det som en profetia om det som ska fullbordas när församlingarnas tid är över.
 
https://minjesus.blogspot.com/2019/10/guds-himmel-0-totalsummering-i-upp-4.html
 
Frälsningen i Jesus (Upp 5)
 
Jesus är den som har segrat. Jesus är det centrala i hela Guds skaparverk. Jesus är både Lejonet av Juda och Lammet som slaktats. Genom sin död och uppståndelse har han räddat mänskligheten. Jesus har evigt Liv och vi får evigt liv när vi tar emot honom.
 
https://minjesus.blogspot.com/2019/11/fralsningen-i-jesus-0-totalsummering.html
 
Sigillen bryts (Upp 6 - 7)
 
Det är Jesu offer som gör det möjligt för Jesus att öppna sigillen, och här är alltså en beskrivning av vad frälsningen ger.
 
Vi har idag kommit långt i Jesu totala frälsningsplan, men här ser vi också de avslutande delarna, de vi är inne i idag.
 
https://minjesus.blogspot.com/2019/12/sigillen-0-totalsummering-sigillen.html
 
Församlingens roll (Upp 10 – 11)
 
Församlingen har en viktig roll, och är en del av det Gud anser som sitt. Det är därför som det är väldigt viktigt hur vi är som Kristna. Att vi verkligen är Jesu Brud och fulla med honom.
 
Evangelium är en välsignelse att ta emot, det är något fantastiskt med den frid men får av Jesus, men likafullt kan det också innebära prövningar och utmaningar.
 
Så därför gäller det att alltid verkligen leva nära Jesus och alltid ha honom som prio 1 i sitt liv. Ja att alltid Ieva för Jesus.
 
https://minjesus.blogspot.com/2020/01/forsamlingens-roll-0-totalsummering-om.html
 
Kvinnan och draken (Upp 12)
 
Profetian om Kvinnan och draken är en profetia om hur Israel födde Jesus och hur de blev fördrivna. Hur djävulen verkar bland människorna man hur Jesus har besegrat honom.
 
Vi får också en glimt av den sista tiden strax innan Jesus kommer och den vrede som Djävulen då kommer att visa upp. Det vi alltså har idag bland oss.
 
https://minjesus.blogspot.com/2020/02/kvinnan-och-draken-0-uppenbarelseboken.html
 
Vilddjurens tid var både Ondskap och Frälsning (Upp 13 – 14:5)
 
Här har vi en Samordningar som sträcker sig över det som hände på 1900 talet, och som finns återgivet i Upp 13 – 14:5.
 
Det är många som tror att det här är något som ska komma. Men det ägde alltså rum under 1900 talet och det ser man när man analyserar vad som egentligen står där och sätter det i samband med andra Bibelställen och vad som hände under 1900 talet.
 
Då ser man alltså klart kopplingen till Kolonial staterna och till Supermakterna, och också till den Seger som Israel vann 1967 och den Ande utgjutelse som kom i alla Kristna kyrkor vid samma tid och åren strax efter.
 
https://minjesus.blogspot.com/2020/04/de-2vilddjuren-00-samordnadetotalsummer.html
 
Profetiorna om vår Mediavärld (Upp 14:6 – Upp 19)
 
Det är många som inte är medvetna om vilket fokus Gud har lagt i Upp 13 – Upp 16 på profetior om våra Massmedia. Man frågar sig varför han gjort det. Men svaret är ganska enkelt.
 
Massmedia spelar en mycket stor roll idag i vår värld och vi ser att mycket av Avkristningen, och Onda Andras inflytande över vår värld sker just idag via massmedia.
 
Och dessutom är dagens massmedia något som var helt otänkbart för bara några hundra år sedan. Och genom att tala så mycket om just massmedia så visar därmed Gud att vi är på ändens tid och att han är med oss, och att han vet att vi är här i Historien och att han faktiskt bryr sig om oss. Och Gud säger t o m åt oss att när vi ser den här totalt genomskinliga världen vi har idag, där vi kan se allt just som det händer, då ska vi jubla för då vet vi att det är Jesus som snart ska regera och det är hans domar vi ser i verksamheten.
 
Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.
Upp 15:3. Och de sjunger Guds tjänare Moses sång och Lammets sång, de sjunger [förklarar]: Väldiga och fantastiska [underbara, förunderliga] är dina gärningar, Jesus [Herre] Gud den allsmäktige. Rättfärdiga och sanna dina vägar, du de heligas [folkens (annan grundtext)] kung.
Upp 15:4. Vem ivrar [lyder, fruktar] verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] synliggörs [klargörs, manifesteras].
 
Här i Upp 15:2 visar Gud oss just var vi är idag och vad som ska komma.
 
Och i Upp 16 får vi läsa om Vredesskålarna, det som Gud måste låta komma för att rätta till människans galna beslut, med all ondska och galenskapen som vi ser när snart sagt hela världen idag försöker utplåna Israel.
 
Därför får Gud sända sina Vredesdomar över mänskligheten de som vi kan läsa i Vredesskålarna. och därmed återföra mänskligheten till den väg som vi ska gå, och som Gud också kommer att få mänskligheten att gå på.
 
Vi kan läsa om det här i 1 Mos 1.
 
1 Mos 1:26 Och Gud sade: Vi skall göra människan [Adam] till vår likhet som en av oss [som vårt blod], och de skall regera över havets fiskar och över himmelens fåglar och boskapsdjuren och över hela jorden och över alla krälande kräldjur [landdjur, smådjur] på jorden.
 
Det är det här som är Guds mål att få fram en mänsklighet som är lika Gud. Och det kan han bara få i kraft av sitt blod, nämligen det blod som Jesus gjöt på Golgata kors. Det är frälsningen i Jesus som ska genomsyra hela mänskligheten, så att Guds verk med oss får sin fullbordan.
 
Vi kan också se hela det här skeendet i Psalm 2:
 
Ps 2:1. Varför är hedningarna rasande och folk larmar om det värdelösa.
Ps 2:2. Jordens konungar reser sig och furstarna rådslår tillsammans, på grund av [mot] Jesus [Jashve] och på grund av [mot] Messias [en smord].
Ps 2:3. Låt oss slita av deras band och låt oss kasta av oss deras rep.
Ps 2:4. Min Herre sitter i himmelen, han skrattar, han förlöjligar dem.
Ps 2:5. Då talar han till dem i ilska och i sin vrede skakar han om [ansätter han] dem.
Ps 2:6. För jag har insatt min konung på Sion, mitt heliga berg.
Ps 2:7. Jag förkunnar Guds beslut, Jesus [Jashve], säger han, är min son, den jag födde dig den dagen.
Ps 2:8. Begär från mig, och jag ger dig hedningarna [folken] som din arvedel [besittning] och din egendom intill jordens ändar.
Ps 2:9. Du slår sönder dem med järn stav, som formade saker krossar du dem.
Ps 2:10. Och nu konungar, i hans förstånd hans fostran [tuktan], led jorden.
Ps 2:11. Tjäna Jesus [Jashve] så att man ser det [i vördnad, i rädsla] och gläd er så att ni skakar [skälver, genomilas].
Ps 2:12. Beväpna dig med [Brinn för] renhet [sonen, arvtagaren, den älskade], vänd om från vrede [så att han inte är rasande], så att ni [och] inte går förlorade, för han brinner nästan som vore det med raseri, lycklig du som helt förtröstar på [har sin tillflykt till, hoppas på] honom.
 
Det är hit Ps 2:12 mänskligheten ska komma, till ett tillstånd av renhet genom Jesu blod och till ett lärjungaskap där vi tjänar Jesus och där hans vilja är det vi lär våra barn, jag något som genomsyrar hela samhället.
 
Och för att vi ska veta och förstå att vi är här i tiden idag, Här när Jesus ska genomföra allt det här så har han skrivit in profetior om de Massmedia vi har idag och som är något helt unikt i världshistorien.
 
En annan synpunkt som är värt att ta upp här är alla de som säger att först måste Antikrist komma och han ska komma i Upp 13 första delen. Men vi kan ju se när vi går igenom Massmedierna att Upp 13 redan har varit. Det var ju då som Radion kom, där i början av Upp 13, och den person som då utmärkte sig speciellt var ju Hitler.
 
Och med tanke på att han dödade 1/3 del av Judarna alltså det profetian hade sagt. Och med tanke på allt annat ont han gjorde så behöver vi alltså inte mera vänta på någon Antikrist utan vi kan idag, konstatera att den delen alltså är passerad och att vi idag i stället är vid de 3 Onda Andarna som är som Paddor. De som ska kalla till krig mot Gud och mot Israel. Det är det vi ser idag. Och det hittar vi i Upp 16.
 
Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.
Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].
Upp 16:16 Och han samlar dem till den platsen som på Hebreiska kallas Harmagedon *.
{* Harmagedon [Megiddos Berg], (se också likheten med Hamongog i Hes 39:11):
Hamongog = Larmande hopen, hopen som skall ta bort, hopen som rör sig i cirklar; Gogs tumult, Gogs hop
// Hamon <hmn> = tumult, oväsen, mängd, folkmassa
// Gog <gvg> = altartopp, tak. larma, klaga, fantisera, röra sig i cirklar, fest, dela, ta bort)}
 
Här ser vi de tre onda Andarna som just nu behärskar världen och som manar till Krig mot Gud och mot Israel. Det är här vi är idag.
 
Och vi ser också att snart kommer Jesus. Det ser vi i Upp 16:15. Vi ska vara redo nu. Och därför är det viktigt att vi inte går och väntar på någon Antikrist som först ska dyka upp utan ser var vi är och gör oss redo för Snart kommer Jesus. Vi är där.
 
Här nedan följer olika delar av profetiorna om vår Massmedia och länkar till summeringarna, vilka i sin tur innehåller vidare länkar till själva artiklarna, så att man kan läsa de delar man är intresserad av.
 
https://minjesus.blogspot.com/2020/07/varmediavarld-0-total-summering-av.html
 
Den Andliga världen (Upp 17 – 18)
 
Den Andliga världen är ett antal avsnitt som tar upp Kyrkan genom tiderna. Vi kan se att Kyrkan är beroenden av världen, Vi kan likaså se att det är mer än Jesus som blandas in i Kyrkans historia.
 
Här i Upp 17 och 18 får vi se hur Kyrkan genom tiderna liksom har suttit Världen. De har stundom varit så förenade att man knappt har kunnat se vad som är vad. Och den Kyrka som dominerat här har varit den Katolska kyrkan, men också de Protestantiska kyrkorna har stundom haft den här svagheten.
 
Vi får också se att den värld det talas om är det Romerska riket. Och vi får se hur det kommer att fortsätta och bli 10 stater som har kvar det Romerska tänkandet.
 
Det här senare upplevde vi under första halvan av 1900 talet när vi hade c:a 10 kolonialstater som behärskade hela världen på den tiden. De låg i huvudsak inom det som en gång var Romarriket. Vi kan räkan upp dem och de var Italien, Spanien, Portugal, Frankrike, Belgien, Nederländerna, England, alla delar av det tidigare Romarriket och till detta kan man lägga Tyskland, Ryssland och USA och då får man 10.
 
När man fortsätter in i Upp 18 får man se hur hela detta system störtar samman. Och idag har vi en kultur i västvärlden som har vridit sig bort från den Kristna tron och som satt Socialismen och Globalismen i högsätet. Och det intressanta är att när vi läser i Upp 18 känner vi igen oss i det system som vi har idag, ett system där de rika i världen försöker ta över.
 
Men det kommer inte att sluta så här, det vi ser nu är på gång, utan det här systemet som vi ser byggs upp kommer att störta samman. Det är alltså det löfte som Upp 18 ger oss och därmed hopp i den tid vi nu är inne i.
 
Och Jesus kommer att ta över styret av världen och vi får som Kristna jubla för då kommer det som Gud alltid har lovat, Bröllopet, den stund när Israel tar emot Jesus och hela världen blir som en enda stor fest.
 
Det är det vi går och väntar på fast det som just nu ser ganska förtvivlat ut.
 
Och här i de olika avsnitten finns alltså det här beskrivet mera i detalj.
 
https://minjesus.blogspot.com/2020/09/den-andliga-varlden-0-totalsummering.html
 
Jesu seger (Upp 19 – 20)
 
Här i Upp 19 och 20 får vi se hur Jesu seger kommer att gå till. Många ser hela det här avsnittet fram till 1000 års riket som en händelse, men i själva verket är det flera händelser och ser man till hela det avsnitt som vi nu tittar på så kan man indela det i några delar:
 
Beskrivning av Jesus
Vredestiden och Jesu makt
Ande utgjutelse och Andens verkan
Jesu egentliga seger
1000 år riket
Satans försök att åter ta makten och förinta Israel och Jesu slutliga seger
Domen och Livets bok
 
Vredestiden är något som vi har just nu. Och ännu har vi inte kommit ur det utan förmodligen blir det värre innan det blir bättre. Och just nu ser vi hur både Globalismen och Socialismen med sin International breder ut sig och försöker ta över världen som ett nytt Vilddjuret i vår tid. Samtidigt som Islam, alltså den Falske Profeten också försöker med samma sak. Vi får se hur det hela går vidare.
 
Men ett vet vi och det är att Jesus kommer att segra och när segern kommer så ska det ske genom den Helige Ande. Det talas i Bibeln om fåglar och de är symboler för Andar och alltså här den Helige Ande från Jesus. Och segern kommer inte att ske utan motstånd, Vi får läsa att också ondskan ställer upp sina trupper.
 
Men Jesus kommer att besegra både Vilddjuret, alltså Globalismen och Socialismen och Den Falske Profeten, alltså Islam. Och han kommer att fängsla Satan.
 
Sedan kommer 1000 års riket. En tid när de som tror på Jesus ska styra tillsammans med Jesus. Sabbaten alltså att vara ledig var 7:e dag är just en profetia på 1000 års riket.
 
Man Satan kommer att släppas fri och ännu en gång försöka att besegra Israel. Men Gud kommer att stoppa honom och de människor som han förfört och Satan kommer slutligen att kastas i Eldssjön, där Vilddjuret och Den Falske Profeten redan ligger.
 
Slutligen kommer Domen, när de som har tagit emot Jesus kommer att slippa straffet som för övriga kommer att bli Eldssjön. Och därmed är vi för alltid av med alla tre.
 
Så vi kan konstatera att när vi tittar på helheten så är Upp 19:11 – 20:15 ett skeende över längre tid. Och det ingår flera olika händelser men Resultatet är alltså Jesu totala seger.
 
https://minjesus.blogspot.com/2020/11/jesu-seger-0-totalsummering.html
 
Guds stad det himmelska Jerusalem är vår Frälsning (Upp 21 – 22)
 
Guds frälsning är fantastisk. Det är budskapet i Upp 21 och 22. Och frälsning finns både för Individen och för Hela världen en gång.
 
Frälsningen är något som Gud ger oss. Frälsningen kommer från Gud, från Guds himmel ner till oss. Genom Jesus är vi förlåtna och godkända inför Gud och det är bara att ta emot hans frälsning, den är Gratis och fri.
 
När man lever i Jesu frälsning då har man Guds skydd, man har Guds mur runt sig och i Frälsningen finns den fulla sanningen.
 
I Frälsningen finns både Lagen och Nåden. Lag utan Nåd fungerar inte, det blir en träldom fylld med lögn. Nåd utan Lag fungerar inte heller. Som någon uttryckte det: Man ska veta vart man vill annars kommer man någon annan stans. Lagen måste finnas där som ett riktmärke som man hela tiden strävar mot med Guds hjälp. Då fungerar Lag ihop med Nåd.
 
Och när man tar emot Guds frälsning, då får man Jesus i sig. Då kan man bildlikt talat se Jesu namn på sin panna. För det är han som upptar hela ens sinne.
 
Jesus kommer snart och vi får alla ta del av Jesu nåd.
 
Och du sim vill ha Jesu nåd. Bed till Jesus att få den och han hör dig och frälsningen är din.
 
https://minjesus.blogspot.com/2021/01/fralsningen-0-totalsummering-guds-stad.html
 
Karl Håkan

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar