lördag 16 januari 2021

Jesus presenteras 8, De kristna blir Konungar och Präster genom Jesu försoning

 

Jesus presenteras 8,
De kristna blir Konungar och Präster genom Jesu försoning

 
De Kristna ska styra världen. Det är ett av budskapen här i Uppenbarelseboken. Och varför ska de det. Jo det ska de när de tagit emot Jesus. När de fått Jesus i sig, När de blivit ett med Jesus. Då ska de styra för då är det Jesus som styr genom dem.
 
Upp 1:6. Och han gör oss till kungar och präster till Gud och sin fader. Hos honom finns ära och makt i evigheters evigheter, Amen.

 
Det här är samma budskap som vi möter i Upp 20:4, om 1000 årsriket. Där ska de som predikat Jesus och fått lida för det regera tillsammans med Jesus.
 
Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.
 
Och när vi läser om Laodicea, den sista församlingen, där vi är nu i tiden, så kan vi också se att den som segrar ur den församlingen det är de som ska regerar tillsammans med Jesus.
 
Upp 3:21. Den som segrar han skall få sitta med mig på min tron, som jag också sitter med min fader på hans tron.
 
Det här är alltså målet med hela Jesu verksamhet, att vi människor ska regera tillsammans med Jesus. Människor fyllda med Jesus ska regera. Det är hans Anda som ska styra världen. Och dit kommer vi att komma en gång.
 
Karl Håkan

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar