tisdag 19 januari 2021

Jesus presenteras 11, Jesu makt är oändlig

 

Jesus presenteras 11,
Jesu makt är oändlig

 
Jesus är herre både över tid och rum. Han finns alltid. Jesus finns från tidens begynnelse till tidens slut. Och hans makt är oändligt.
 
Därför kan vi lita på Jesus. Även om det ibland ser konstigt ut, så kommer Jesus att vara den som segrar till sist. Idag är vi inne i en period där ondskan tar för sig och man undrar vad som händer. Men även idag är det alltså Jesu vilja som genomförs.
 
Upp 1:8. Jag är Alfa och Omega, början [upphovet, principen] och slutet [resultatet, ändamålet], säger han Jesus [Herren], som är och som var och som kommer, den allsmäktige.
 
Vi har skrivit om det här förut och hänvisat till att Jesus finns med i Bibelns första vers, som ju kan översättas: Genom förstlingen skapar Gud himmel och Jord. Förstlingen här är Jesus, det är genom honom som Gud skapar.
 
Och vi har Bibelns sista vers som önskar oss alla Jesu nåd: Vår Herre Jesu Kristi nåd vare med er alla.
 
Och att Jesus har makten idag det ser vi i Upp 15 som vi också talat om tidigare.
 
Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.
Upp 15:3. Och de sjunger Guds tjänare Moses sång och Lammets sång, de sjunger [förklarar]: Väldiga och fantastiska [underbara, förunderliga] är dina gärningar, Jesus [Herre] Gud den allsmäktige. Rättfärdiga och sanna dina vägar, du de heligas [folkens (annan grundtext)] kung.
Upp 15:4. Vem ivrar [lyder, fruktar] verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] synliggörs [klargörs, manifesteras].
 
Här ser vi just att i den tid vi är idag när hela världen är som ett Glas hav. Alla kan se allt just som det händer. Då är det Jesu beslut som manifesteras. Och det är alltså inte så att han tappat makten. Utan det vi ser idag ingår i hans seger, det är genom det här som händer som Jesus kommer att segra.
 
Karl Håkan

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar