lördag 9 januari 2021

Jesus presenteras 1, Det är Jesus själv som talar i Uppenbarelseboken

 

Jesus presenteras 1,
Det är Jesus själv som talar i Uppenbarelseboken
 

Det är intressant att läsa Uppenbarelseboken för det är Jesu själv som talar i den. Det får vi reda på när vi läser den första versen. Det är genom sin Gudom som Jesus vet allt det här.
 
Och Johannes är den som får skriva ner det.
 
Och det som är intressant mer i det här är att när vi läser vissa delar av det så finner vi att det är just vår tid Jesus talar om.
 
Upp 1:1. Jesu Kristi uppenbarelse, som Gud ger till honom, för att visa sina tjänare det som snart skall ske, och som han talar om och sänder ut genom sin ängel [sändebud] till sin tjänare Johannes.
Upp 1:2. Han som rapporterar Guds beskrivning [berättelse, ord] och Jesu Kristi vittnesbörd, allt som han ser.
 
Uppenbarelseboken har alltid ansetts som en svår bok. Det stod så mycket konstigt där som att till exempel en människoson satt på ett moln. Vad var det för något, Men idag vet vi. För idag finns Evangelium som molntjänst.
 
Det står att änglar flög över himlen och ropade ut sitt budskap. Men det går ju inte. Men idag är det så för vi har idag våra TV satelliter som just ropar ut till alla Jesu Budskap och även andra budskap precis som det står där.
 
Vi har Vilddjurets Bild som hade liv och kunde tala. Något som ansetts som helt omöjligt fram till vår tid när alla sitter framför sin TV med rörliga bilder och tal och annat ljud.
 
Så Denna bok Uppenbarelseboken som varit nästan omöjlig att förstå den framstår idag som fantastisk för vi är i den tid som beskrivs och den visar att Jesus han som gav Johannes dessa ord. Han visste vad han talade om redan där för nästan 2000 år sedan.
 
Karl Håkan

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar