tisdag 6 april 2021

Guds frälsningsplan 63, Enbart Lag leder till död

 Guds frälsningsplan 63,
Enbart Lag leder till död
 

Här ser vi det i vers 17 att den som förlitar sig på Lagen, Kunskapen om gott och ont han dör. Enbart lag fungerar inte. Ska det fungera måste vi också ha Nåden.
 
Har vi enbart lag får vi ett lögnsamhälle. Folk erkänner inte sina fel och till sist kollapsar allt för de som styr, styr med lagen som de inte ens själva klarar av att hålla.
 
1 mos 2:9 <Trad:> Och Guds Jashve lät det växa upp från marken, alla önskvärda träd och mitt i trädgården livets träd, och kunskapens träd på gott och ont.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] lät det komma på plats från mänskligheten [den kvinnliga människan], alla regler som ger glädje genom sin vägledning och bra till att använda [ta in], och den levande stadgan som tar bort det bedrövliga, och den luriga stadgan om rätt och fel [att regera].  
 
1 mos 2:16 <Trad:> Och Guds Jashve befallde människan [Adam], han sade till honom: Från födan på alla träd i trädgården skall du äta.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son befallde Adam [människan, den blodröde] han sade till honom: Från allt jag gör fulländat [leder, tar emot] från alla stadgar i hägnet [trädgården], skall du ta till dig.
1 mos 2:17 <Trad:> Men av kunskapens träd på gott och ont skall du inte äta, för när du äter av det skall du döden dö.
| <Alt:> Men du skall inte [inte bara] ta till dig av den luriga stadgan, den med rätt och fel [att regera], för när du tar till dig av den kommer du att döden dö.
| <Alt2:> Men av de luriga träden [reglerna] som är vackra men giftiga skall du inte äta för när det blir din föda, kan du döden dö.
 
Vi ser sjukan i vårt samhälle idag. Det finns så mycket lagar och bestämmelser att ingen människa klarar av att ens känna till alla. Och likafullt förväntas vi hålla dem alla. Det är totalt sjukt.
 
Och genom att lagarna är så många så behövs experter för att hantera dem. Och enskilda människor är förlorade mot de som har pengar och kan betala jurister.
 
Det här gör att normala människor är rättslösa i vårt samhälle idag.
 
Och så har vi gängkriminaliteten. Gäng som håller varandra om ryggen och som struntar i lagar och bildar ett eget samhälle som den normala rättsskipningen inte kommer åt. Och man kan ha hur mycket polis som helst men till sist räcker det inte. Och de poliser men har blir själva korrupta och involverade och fungerar alltså till sist inte de heller.
 
Så när vi granskar hur det är så ser vi mer och mer att enbart lagar fungerar inte. Det blir ett sjukt samhälle fullt av lögner.
 
Ska vi få det att fungera så måste vi ha något mer. Vi måste ha livets träd, med nåd och med en vilja att göra det goda, En vilja som kommer från Jesus. Ett samhälle med Jesus som herre fungerar för han är den som sköter lustgården.
 
Men en tro att man genom att stifta lagar kan få ett samhälle att fungerar är alltså fel.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar