onsdag 28 april 2021

Guds frälsningsplan 85, Adam, alltså Jesus, tar emot synden

Guds frälsningsplan 85,
Adam, alltså Jesus, tar emot synden
 

Eva gav av den förbjudna frukten till Adam. Alltså det är Församlingen, Vi Jesu lärjungar, som syndar, och det är Jesus som får ta synden och det gjorde han ju som vi vet när han dog för våra synder, och sedan uppstod för vår rättfärdiggörelses skulle som Paulus skriver.
 
1 mos 3:6 <Trad:> Och kvinnan såg att trädet var gott att äta från för hon kände lust till att se och kände begär till trädet, eftersom det ger vishet. Och hon tog av frukten och hon åt och hon gav åt mannen som var med henne och han åt.
| <Alt:> Och kvinnan [elden] såg att stadgan [stabiliteten] var välgörande att ta emot och hon kände lust till det hon såg och kände lust till stadgarna [stabiliteten], eftersom det ger framgång. Och hon tog av resultatet och hon tog in det och hon gav åt mannen som var med henne och han tog emot.
 
Här har vi alltså redan i Bibelns 3:e kapitel en beskrivning av att Jesus tar vår synd. Han blir gjord till synd för vår skulle som Bibeln skriver på ett annat ställe.
 
Det här fundamentala faktumet inom Kristenheten står alltså redan här i Bibeln och som vanligt är det ingen som pratar om det.
 
När folk läser den här berättelsen så börjar man ofta i stället prata om huruvida det har funnits någon Adam och Eva och om varför de var så dumma att de åt av det här enda trädet som de inte skulle äta av.
 
Men om vi hoppar över den diskussionen och i stället tittar på vad berättelserna innehåller för vishet, för lärdom, etc. Då hittar vi den ena sanningen efter den andra. Och här har vi alltså en berättelse som talar om att det är vi som syndar och att Jesus tog våra synder.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar