lördag 17 april 2021

Guds frälsningsplan 74, Jesu offer är Evangeliets källa

 

Guds frälsningsplan 74,
Jesu offer är Evangeliets källa


 
Vi kan i vers 21 läsa om hur Gud försätter Adam, alltså Jesus i en djup sömn. En beskrivning av den död och uppståndelse som Jesus i själva verket fick gå igenom.
 
I den alternativa översättningen kan vi läsa just det här att den djupa sömnen är Jesu offer.
 
1 mos 2:21 <Trad:> Och Guds Jashve lät en djup sömn falla över människan [Adam], och när han sov tog han ett revben och återställde med kött i stället.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son föll i djup sömn, det är den offrade Adam [människan, den blodröde], och han skall bli gammal, och han accepterade att jag tar bort som ett resultat av att jag böjde ner honom, och han återställer med evangelium er grundval.
 
I Evangelierna har vi Jesu död och uppståndelse i detalj, men alltså redan här i Bibelns andra vers talar Gud om den i flera versar.
 
Vi kan också läsa att Jesus ska bli gammal, leva länge alltså ett uttryck för att han är Evig.
 
Mat 27:46. Och vid den 9:e timmen ropar Jesus med väldig röst: Eli [Elia, min Gud, Den högste Guden] Eli lema sabaktani, det är: Min Gud, Min Gud, varför överger du mig.
Mat 27:47. Och några som stod där och hörde, sade att han kallar på Elia.
Mat 27:48. Och strax löper då en av dem och tar en svamp och fyller med surt vin och sätter på en stång, och han gav honom.
Mat 27:49. Och de övriga sade: Låt det vara, vi vill se om Elia kommer och räddar honom.
Mat 27:50. Men Jesus ropar åter med väldig röst, sedan ger han upp andan.
Mat 27:51. Och se, då rämnar förhänget i templet, i två delar uppifrån och ända ner, och jorden skakas och bergen [klipporna] bryts sönder.
Mat 27:52. Och gravarna öppnas och många kroppar från heliga som har insomnat blir då uppväckta.
Mat 27:53. Och de går ut från gravarna efter sitt uppvaknande, och går sedan in i den heliga staden och uppenbaras för många.
Mat 27:54. När officeren och de som är med honom och vaktar Jesus, ser jordbävningen [stormen] börja de också att känna en väldig rädsla [vördnad], och de säger: Ja, denne var verkligen Guds son.
 
Vi ser här i de sista versarna att Jesu död skakade hela Andevärlden. Ja t o m de otroende såg att det var Guds son som dog.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar