fredag 30 april 2021

Guds frälsningsplan 87, Med lagen kommer lögnen

 

Guds frälsningsplan 87,
Med lagen kommer lögnen
 

Vi skrev tidigare att det att vara nakna innebär i det här sammanhanget att man är öppen och ärlig mot varandra. Och att man då sätter fikonlöv etc. på sig, som vi läser här, betyder naturligtvis att man inte länger är ärlig och öppen utan försöker dölja sanningen.
 
Och det är det som drabbar Adam och Eva när de har enbart lagen och synden kommer och ingen nåd finns.  Då klarar de inte av att varar ärliga längre för sanningen blir så hemsk.
 
1 mos 3:7 <Trad:> Och bådas ögon öppnades och de förstod att de var nakna. och de fäste hop fikonlöv och de gjorde skydd [gördlar] åt sig.
| <Alt:> Och båda förstod kunskap och de visste, för de var sluga i överflöd, och de bar riklig [upprorisk] frukt och får slita och man gjorde skydd till överflödet [i överflöd].
 
Det är ett intressant konstaterande det här att med lagen kommer lögnen.
 
I vårt samhälle idag tror man att man kan styra med lagar. Men det leder bara till att de kriminella gängen tar över. Vi vanliga blir mer och mer kringrända och kan snart inte gör någonting. Allt medan de kriminelle gängen struntar i allt vad lagar heter och t o m har sina egna lagar. Och de är de som tar över mer och mer för det är de enda som klarar av att göra saker snart.
 
Och vi ser att i områden där de kriminella gängen styr där kan polisen inte utreda några brott alls. För ingen vågar säga sanningen till polisen, för då hamnar man i konflikt med de kriminella gängen, och då vet ingen hur det går.
 
Så i Sverige idag ser vi ett samhälle där man försöker styra med lagar, men det går inte.
 
Nej för att det ska fungerar måste man ha nåden. Den som säger sanningen ska vara förlåten och kunna vända om och bättra sig.
 
Det är det samhället som fungerar. Och det är därför som Jesus kom med nåden. Och gav oss det samhälle som är förverkligat i den Kristna tron som vi haft i vårt samhälle.
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar