lördag 10 april 2021

Guds frälsningsplan 67, Lagträldom fungerar inte

 

Guds frälsningsplan 67,
Lagträldom fungerar inte


 
Kunskapen på gott och ont, det är som lagen, Lagträldomen, den är fyrkantig, svart eller vitt. Och vi kan se det idag i vårt samhälle hur man försöker att styra samhället med lagar. Men det går inte.
 
Ju fler lagar man stiftar ju trängre blir livet och ju större blir förvirringen i hur man egentligen ska leva, och till sist blir livet en omöjlighet.
 
1 mos 2:16 <Trad:> Och Guds Jashve befallde människan [Adam], han sade till honom: Från födan på alla träd i trädgården skall du äta.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son befallde Adam [människan, den blodröde] han sade till honom: Från allt jag gör fulländat [leder, tar emot] från alla stadgar i hägnet [trädgården], skall du ta till dig.
1 mos 2:17 <Trad:> Men av kunskapens träd på gott och ont skall du inte äta, för när du äter av det skall du döden dö.
| <Alt:> Men du skall inte [inte bara] ta till dig av den luriga stadgan, den med rätt och fel [att regera], för när du tar till dig av den kommer du att döden dö.
| <Alt2:> Men av de luriga träden [reglerna] som är vackra men giftiga skall du inte äta för när det blir din föda, kan du döden dö.
 
Lagen ska man ha i sitt hjärta, en levande en lag som kommer från att man älskar Jesus och sina medmänniskor. Att man följer det bud som Jesus gav oss: Älska Gud av hela ditt hjärta och hela din själ och din nästa som dig själv.
 
Med den lagen i hjärtat kommer man långt. Och har man det i sitt hjärta då kan man äta av alla träden i lustgården, då kommer all kunskap om hur saker är och vilka tips och regler som finns att fungera, för man tar det på det naturliga sättet så att det just följer regeln. Älska Gud av hela ditt hjärta och hela din själ och din nästa som dig själv.
 
Och man äter inte längre av lagträldomen, Kunskapens träd på Gott och ont som bara leder till död och fördärv.
 
Och det är faktiskt också vad vi förr kallade Sunt Bondförnuft här i Sverige. Men lagar och regler som tillämpas fyrkantigt leder till sist till ett tomt och dysfunktionellt samhälle som kommer att förstöra sig självt.
 
Karl Håkan
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar