måndag 12 april 2021

Guds frälsningsplan 69, Jesus kom med sanningen

 

Guds frälsningsplan 69,
Jesus kom med sanningen
 

När vi läser den alternativa översättningen ser vi, att Judendomen hade spårat ur. Och som vi vet satte de ju egna regler över Guds bud.
 
Gud var tvungen att göra något och det var därför han sände Jesus och skapade den Kristna församlingen.
 
1 mos 2:18 <Trad:> Och Guds Jashve sade: Det är inte bra att människan [Adam] är ensam, jag skall göra en hjälp som motsvarar honom.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son sade: Det är inte bra att Adam [människan, den blodröde] är tillsammans med lögnarna, jag skall göra åt honom ett hägn som möter det behovet.
 
Det är en intressant vinkling på Jesu budskap att Gud måste rätta till den urspårade Judendomen. Det var därför som Jesus kom med sitt budskap, det var för att fräscha upp det som gällde. Det var det Gud ville. Något som vi ju också hittar i Gamla testamentet.
 
Redan profeterna kom med det här budskapet och man kan läsa att Gud inte bryr sig om offer utan att det är ödmjukhet och ett rent hjärta han ser till. Man hittar flera sådana passager i gamla testamentet.
 
Men trots profeterna så fungerade det inte. Judarna återgick till lagträldom och därmed också ett förljuget liv. Ingen klarar ju av att följa lagen, alla är vi ofullkomliga.
 
Men så kom Jesus med försoningen. Och så blev lagen i kombination med försoningen det som fungerade och Gud hade kommit fram.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar