onsdag 14 april 2021

Guds frälsningsplan 71, Jesu offer gav frälsning

 

Guds frälsningsplan 71,
Jesu offer gav frälsning
 

Redan här ser vi hur Jesus offras, det finns i den alternativa översättningen av vers 19.
 
Och alla blir erbjuda den välsignelse och frälsning som ligger i att ta emot Jesus och hans offer.
 
1 mos 2:19 <Trad:> Och Guds Jashve formade från marken alla markens djur och alla fåglar i himmelen, och han förde fram dem till människan [Adam] för granskning och allt som människan [Adam] kallade den levande varelsen det var dess namn.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son lät det formas från mänskligheten [den kvinnliga människan], allt ondskans [hustruns] liv, och allt himmelskt mörker och han offrade Adam [människan, den blodröde], för till honom kallar han var och en till att godkänns, och all välsignelse, Adams [människans, den blodrödes] levande ande, vars auktoritet består, proklamerar han till var och en.
 | <Alt2:> Och Jesus [Jashve] Guds son formade från mänskligheten allt kraftfullt liv och allt det väldiga namnets strålglans och han för fram inför Adam [människan, den blodröde], det levandes liv, och det han proklamerar över var och en, det var dennes karaktär [position].

 
De alternativa översättningarna är mycket intressanta och i den här, till vers 19, hittar vi just det som hände när Jesus gick här nere och spred sitt budskap och offrade sig och gav alla möjlighet att ta emot. Något som man alltså inte ser i den vanliga översättningen men som alltså ligger fördolt här.
 
Och just de första kapitlen i Bibeln är fulla av den här typen av innehåll där det ligger fördolt sanningar som kommer fram i de alternativa översättningarna. Men brukar säga att texten ligger i olika lager och att man kan tränga ner och hitta nya sanningar.
 
De flesta kristna känner inte till det här men det är intressant att studera och visar just att Bibeln är skriven av Gud själv och därmed också att Gud finns. För de sanningar som man hittar här är förmodligen sanningar som inte människorna, på den tiden,  som höll i pennan inspirerade av Guds Ande, själva var medvetna om.
 
Karl Håkan

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar