torsdag 8 april 2021

Guds frälsningsplan 65, Guds Välsignelse är rik

 

Guds frälsningsplan 65,
Guds Välsignelse är rik
 

Här kan vi se hur de olika floderna har oliks betydelse. T ex betyder den första floden, den som hette Psion, ”Frälsningens ord” och vi ser att den sista floden betyder bland annat ”frukten”.
 
Det är intressant att notera att det är Guld i samband med den första floden och vi hittar också pärlstenar där.
 
1 mos 2:11 | <Trad:> Namnet på den första är Pison [spridande] och den omger hela Havilas [cirkulär] land, där är platsen för guld.
| <Alt:> Namnet på den första är Psion [Frälsningens ord *] och den omger hela Guds stads [födandets] fasta grund, som är platsen för guld [klarhet].
{* Pison [sprida, frälsningens ord, pånyttfödelsens ord]}
| <Alt2:> Namnet på den första är Sprida ut [Pison] och den gjorde så att man vände om [Havila] på hela jorden, på grund av den upphöjdes klarhet [klarhetens ödeläggelse].
1 mos 2:12 <Trad:> Och landets guld är gott, där är bdelliumharts och pärlstenar.
| <Alt:> Och den fasta grundens guld [klarhet] är bra i problemens stund, sonen jag fött den förnekade [berövade, tyste, krympling].
1 mos 2:13 | <Trad:> Och namnet på den 2:a floden är Gihon [ström], den omger hela landet Kus [Etiopien].
| <Alt:> Och namnet på den 2:a strömmen är Gihon [Krigarna *], den låter omvända hela den fasta grunden och gör den kraftig.
{* Gihon [ström, mage, buk, krigarna, de som stångas, ned tryckarna]}
1 mos 2:14 <Trad:> Och namnet på den 3:e floden är Tigris [Hidekel] och den flyter öster om Assyrien, och den 4:e floden är Eufrat.
<Alt:> Och namnet på den 3:e strömmen är Hidekel [Församlingens Glädje *] och den flyter framför Välsignelsen [Assyrien], och den 4:e strömmen är Eufrat [Frukten, Vinpressarna, Sprida **].
{* Hidekel [Tigris, församlingens glädje, glädjen förtorkar, Guds törnbuske, församlingens ende, ödmjuk lägga fram sin gåta, den lilla vassa],
** Eurfrat [Frat, bryta fram, frukten, fruktträd, sprida, vinpressarna, hålen]}
 
Och vi ser hur den 3:e floden flyter framför välsignelsen som det står i den alternativa översättningen till vers 14.
 
Vi hittar alltså fullt av hänvisningar till Guds välsignelse när vi studerar de här versarna. Och i Upp 16 kan vi i samband med Verdes skålarna läsa hur Eufrat ska torka ut. Vi ser hur Guds välsignelse över västvärlden tar slut när de har övergett Jesus.
 
Upp 16:12 Och den 6:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål över den väldiga floden Eufrat [forsa, rusa, våldsam] och dess vatten blir uttorkat för att vägen [marschen] skall förberedas för konungarna [herrarna, regenterna] från öster [solens uppgångar].
 
Och det är intressant att notera att precis som vi upplever idag så kommer då konungarna från öster. Det är österländska religioner och det är varor i mängde från Kina etc.
 
Guds välsignelse har tagit slut och det var den som han hällt över våra länder i Europa från Jesu tid och fram till nu.
 
Men det här visar då också att snart kommer Jesus för vi är alltså i slutet av Vredesskålarna och snart är Guds vrede alltså slut.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar