torsdag 29 april 2021

Guds frälsningsplan 86, Med Jesus är synden ett gemensamt problem

Guds frälsningsplan 86,
Med Jesus är synden ett gemensamt problem
 

Synden är ett gemensamt problem, det ser vi här för Adam och Eva äter den förbjudna frukten tillsammans. Och det är också en intressant förhållande, för synder och att synda är något som Jesus hjälper oss bort ifrån.
 
1 mos 3:6 <Trad:> Och kvinnan såg att trädet var gott att äta från för hon kände lust till att se och kände begär till trädet, eftersom det ger vishet. Och hon tog av frukten och hon åt och hon gav åt mannen som var med henne och han åt.
| <Alt:> Och kvinnan [elden] såg att stadgan [stabiliteten] var välgörande att ta emot och hon kände lust till det hon såg och kände lust till stadgarna [stabiliteten], eftersom det ger framgång. Och hon tog av resultatet och hon tog in det och hon gav åt mannen som var med henne och han tog emot.
 
Det är alltså inte så att Jesus tar våra synder så de blir förlåtna, men det är vi som ska ta oss ur det galna beteendet. Nej Jesus hjälper oss att komma loss från det som är fel.
 
Det blir ett gemensamt problem att lämna det syndfulla livet och komma in i det liv som Jesus vill att vi ska leva.
 
Och det är många Kristna som kan berätta om hur de när de bliv frälsta, och tog emot Jesus i sina liva. När de bad om att han skulle ta omhand dem och komma in i deras liv. Då fick de kraft och då fick de hjälp att komma ur det som varit problem för dem tidigare.
 
Så synden och att komma loss från den är alltså ett gemensamt problem för Jesus och hans Församling, hans folk, hans lärjungar. Jesus är med oss hela tiden och vi är inte ensamma. Det är det som är så fantastiskt med att vara Kristen.
 
Men har en kompis som alltid går med en och som man kan pratar med och som hjälper en när det är trångt och jobbigt. Jesus är alltid vår vän och vårt stöd.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar